background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Про підсумки роботи

 

 

Про стан справ у Сумській області:

У Сумській області станом на 3 квітня 2020 року усі  підприємства, організації та навчальні заклади де діють профспілкові організації працюють в умовах карантину, а саме: підприємства фактично працюють у штатному режимі з дотриманням вимог карантину, організації частково працюють дистанційно, частина працівників знаходиться у відпустках та у відпустках без збереження заробітної плати на один тиждень, навчальні заклади працюють дистанційно та частина працівників по черговому графіку. Заробітна плата виплачується усім працівникам своєчасно. Незаконних дій роботодавців у період карантину не виявлено. Члени профспілки за період карантину за допомогою щодо порушень їх прав не зверталися.  

Про стан справ в Херсонській області:

- Обком профспілки працює майже в звичному режимі, з виконанням всіх рекомандацій по недопущенню зараження, районні організації профспілки працюють в дистанційному режимі.

- підприємства агропромислової галузі працюють частково в дистанційному режимі;

- заробітна плата за березень виплачена в повному обсязі 

прикладів незаконних дій роботодавців у період карантину, поки що, не виявлено, працюємо з адміністрацією, надаємо консультації. 

члени профспілки звертаються з різних питань, зокрема, по питанню оптимізації водної галузі. 

 допомога від ЦК Профспілки не потрібна, вдячні за информаційну роботу, яка зараз проводиться на високому рівні. 

 

Про стан справ в Запорізькій області:

 Запорізька обласна організація профспілки працівників АПК працює в умовах карантину в ел.вигляді. Кожен день спілкуємось з головами райкомів, горкому по телефону. Робота на селі триває, Працівники сільгосппідприємств отримують в повному обсязі, профспілкові внески поступають на рівні минулого року, всі питання вирішуємо намісці. Голова обкому спілкується з власниками підприємств, з головою обласної ради сільхозпідприємств роботодавців з приводу прийняття  Закону про продажу землі. Підготувала проект листа до пайщіків, членів профспілки в якому закликаємо не робити поспішних кроків, не хвилюватися з приводу цього закону. Що стосується бюджетників- працюють в онлайн режимі, деякі виходять на роботу і це стосується і працівників держустанов. Дякую за щоденну інформацію, вона без затримки йде в первинки. 

 

   Дніпропетровська обласна організація харчової промисловості профспілок працівників АПК України 

       В умовах карантину,  підприємства харчової і переробної галузі, які входять до складу   працюють і випускають продукцію для забезпечення продовольчої безпеки області і інших регіонів України.

    З метою забезпечення безперебійної роботи підприємств галузі і соціального захисту членів профспілки в умовах карантин , обком Дніпропетровської обласної організації харчової промисловості профспілок працівників АПК України  :

-      починаючи з 24 березня 2020р. щоденно моніторить ситуацію на підприємствах галузі, щодо забезпечення     працівників підприємств засобами індивідуального захисту, вирішення питань перевезення  працівників на роботу міським та міжміським транспортом та інші питання, які виникають в процесі  роботи підприємств в умовах надзвичайної ситуації  задля безперебійної роботи підприємств харчової і переробної галузі;

-      на підприємства і в первинні профспілкові організації в першу чергу направлена інформація щодо соціального  захисту працівників галузі, а саме оплати праці в умовах карантину та забезпечення безпечних умов праці на робочих місцях та інші;

-      створено і ведеться  робота в групах Viber : «профактив» та «керівники підприємств»

для оперативного інформування, щодо змін в законодавчих актах України, прийнятих рішень області та міста, які впливають на організацію роботи   підприємств галузі, інформації щодо придбання захисних засобів, надання консультацій і обміну досвідом роботи в умовах карантину та  інших актуальних питань, які виникають і потребують негального вирішення;

-                27.03.20р. в Дніпропетровській обласній державній  адміністрації проведена  нарада з питань готовності підприємств до роботи в умовах карантину. В нараді прийняла участь голова обкому профспілки і  довела інформацію щодо основних питань, які необхідні для вирішення задля безперебійної роботи підприємств галузі;

-           для  забезпечення заходів з профілактики інфікування коронавірусом,  а саме  щодо складності придбання захисних масок, перчаток,  дезінфікуючих засобів,  безконтактних термометрів для підприємств;  вирішення питань    перевезення  працівників на роботу міським та міжміським транспортом та інших питань, обком профспілки  звертався за допомогою  до   Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпровської міської ради, департаменту економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації та інших структур області.

         Завдяки  співпраці з міською радою та департаментом  транспорту міської ради вчасно вирішені питання  по перевезенню працівників галузі на роботу міським транспортом, що дало змогу організувати  безперебійну роботу підприємств харчової і переробної галузі.

         На сьогодні є складності  з  придбання   захисних засобів (сертифікованих) : захисних масок, перчаток,  дезінфікуючих засобів,  безконтактних термометрів. Просимо надавати контакти   та  інформацію щодо придбання вищеперелічених засобів   на електрону адресу обкому профспілки (ur_info@ukr.net). Заздалегідь вдячні за співпрацю.  

 

          Ми переживаємо непростий  період, але разом ми все здолаємо. Оптимізму нам всім. Все буде добре. І хай нам допоможе Бог!