background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Заходи з охорони праці

 

      З початку карантину, підприємствами галузі, які входять до складу Дніпропетровської обласної організації харчової промисловості профспілок працівників АПК України на  проведення  профілактичних та протиепідемічних заходів для пом'якшення наслідків поширення СOVID-19, захисту і збереження життя та здоров`я працівників на робочому місці     витрачено 598,9 тис.грн., в тому числі на захисні маски – 307,2 тис.грн, на дезінфікуючі засоби – 226,3 тис.грн, інше – 65,4 тис.грн.; за результатами  1 кварталу 2020р. освоєно коштів на заходи з охорони праці 4 млн.грн..

       В умовах відсутності приміського транспорту,  підприємства забезпечили доставку транспортом працівників на роботу за власний рахунок.

      До Дня охорони праці на підприємствах галузі проведено аналіз стану охорони праці та профілактики з пом'якшення наслідків поширення СOVID-19 на робочому місці і виробничого травматизму за участю роботодавців і профспілкового активу;  родинам загиблих та постраждалим на виробництві надано матеріальну допомогу на суму 12,6 тис.грн, в тому числі за рахунок роботодавців – 10 тис.грн. та 2,6 тис.грн. за рахунок профспілки; видано продуктів харчування на суму 308,9 тис.грн. За активну участь в створені безпечних умов праці та проведення заходів до Дня охорони праці 95 працівникам виплачено грошові заохочення на суму 43,5 тис.грн, в тому числі за рахунок роботодавців 36,4 тис.грн, за рахунок профспілки 7,1 тис. грн.

                                       С.В.Тіницька