background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Миттєво реагуємо.

    11 червня 2020 року відбулася нарада  представників БУВР середнього Дніпра  та Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу. Розглядалися дуже важливі та доленосні питання, як для галузі в цілому так і для найманих працівників та фахівців. Підставою для проведення наради стало видання Державним агенством водних ресурсів України наказів про реорганізацію Іванківського, Обухівського, Трубіжського та Ірпінського міжрайонних управлінь водного господарств. Як показує практика за «вивіскою» реорганізація неминуче відбувається скорочення штатних працівників підприємств.

Замість того щоб, спільними зусиллями працювати над  формуванням стратегії  розвитку водогосподарської галузі для найбільш ефективного її функціонування та забезпечення належного рівня трудових відносин та доходів працівників урядовці пропонують проводити поетапні скорочення працівників галузі.

Члени наради одностайні в позиції, що запущені процеси втрати контролю держави над стратегічною галуззю економіки. Це насамперед несе загрози забезпечення та збереження  водних ресурсів, стимулює до  масової трудової міграції вітчизняних кваліфікованих працівників за кордон, створює соціально-економічну напругу в суспільстві.                                                                                       На думку учасників наради профспілкова сторона мало вжила заходів щодо недопущення скорочень працівників протягом 2019, 2020 років та пропонує Центральному комітету Профспілки АПК ще до початку процесу формування видатків на утримання галузі в 2021 році звернутись до Прем’єр Міністра України Дениса Шмигаля з вимогою не допустити скорочення фінансування галузі, що неминуче спричинить скорочення штатних працівників.

Голова  Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу Василь Хвостіков