background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Новини з Дніпропетровщини

 10.12.2020р. проведено засідання президії Дніпропетровської обласної організації харчової промисловості профспілок працівників АПК України.

   Розглянуті питання:

- соціально-економічний захист членів профспілки в умовах карантину, колективно-договірна робота, виконання основних гарантій з оплати праці норм галузевих угод на підприємствах галузі;

- намічені основні заходи обласної профспілкової організації на I півріччя 2021року;

- про проведену роботу профспілкових організацій всіх рівнів по захисту прав членів профспілки в умовах карантину;

- основне в оподаткуванні профспілкових виплат, порядок видачі та  оподаткування новорічних подарунків, звітність первинних профспілкових організацій за 2020 рік, зміни в законодавстві України для неприбуткових організацій.

В ході заходу, голова обкому - С.Тіницька, відмітила позитивну роботу профспілкового активу та соціальних партнерів по забезпеченню безперебійної роботи підприємств галузі,  вирішенню соціальних питань, проведення профілактичних і протиепідемічних заходів задля захисту життя і здоров`я працівників галузі, створення безпечних умов праці, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання соціально-економічних і трудових прав членів профспілки  в умовах карантину. Визначені проблемні питання галузі, які потребують вирішення.

Результат: середньомісячна заробітна плата на підприємствах галузі за січень-листопад поточного року складає 11004 грн., темпи зростання заробітної плати за 11 місяців 2020 року до відповідного періоду 2019 року склали 110,7%, за листопад 2020р. – 11156 грн. (темпи зростання – 107,6%).

За I півріччя 2020 року підприємствами галузі на виплату гарантій та пільг використано 9133 тис. грн., що становить 2603 грн. на 1 працюючого.

За 9 місяців 2020 року освоєно коштів на заходи з охорони праці 23,7  млн. грн., в середньому по обкому в розрахунку на 1 працюючого -6952 грн. За I півріччя 2020 року за рахунок первинних профспілкових організацій оздоровлено 351 чол. на суму 689,4 тис. грн.

В умовах карантину на підприємствах галузі немає заборгованості з виплати заробітної плати, масових звільнень працівників, відпусток без збереження заробітної плати і переведень з економічних причин на неповний робочий час. Дистанційна форма роботи застосовувалася частково на нетривалий період.