background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Черкаська аграрна Профспілка навчається

                  

11-12 травня 2021 року  в м. Черкаси проходив тренінг, організований спільно Профспілкою працівників агропромислового комплексу ( голова  Профспілки  Світлана Самосуд, голова обласної Профспілки Марина Горлач) , Міжнародною організацією праці (координатор МОП в Україні Сергій Савчук) та IUF - Міжнародною профспілкою працівників харчової промисловості, сільського господарства, тютюнової промисловості та готельно-ресторанного бізнесу (координатор в Україні Дмитро Степанюк).

Тема тренінгу «Підтримка здоров’я працюючих у харчовій промисловості та сільському господарстві, протидія насильству і домаганню у сфері праці, профілактика ВІЛ та туберкульозу». Актуальні теми для всього світу, в тому числі і для України. Наша держава, ратифікувавши основоположні конвенції та рекомендації МОП, взяла на себе відповідальність за їх імплементацію у вітчизняне трудове законодавство та виконання.

   Тренінг направлений на напрацювання алгоритму дій профспілок щодо недопущення негативних проявів на робочому місці, запровадження кодексів поведінки та програм профілактики захворюваності на підприємствах аграрної  галузі Черкащини.

     З вітальним словом до учасників тренінгу виступили голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко та голова обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу

Марина Горлач, які наголосили на актуальності питань, що розглядаються, з огляду на посилення викликів, пов’язаних з пандемією COVID-19.

    Учасниками тренінгу були голови районних рад профспілки працівників АПК, первинних профспілкових організацій, члени профспілкового активу підприємств харчової  промисловості  та сільського господарства з Черкаської області та міста Черкаси.

  Надзвичайно цікаво та захоплюючи викладали матеріал тренери, фахівці МОП Лариса Савчук, Ксенія Лепеха, лікар-фтізіатр Анна Анікєєва, координатор IUF Дмитро Степанюк.

   Інформація опрацьовувалась учасниками у вигляді завдань у групах по кілька осіб, проведення анкетування з подальшим обговоренням.

  Учасники тренінгу також мали можливість пройти анонімне безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію.