background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Люби і знай свій рідний край!

                                 

    13 липня профактив Черкаської обласної профспілкової організації  працівників АПК(голови районних рад профспілки, голови профкомів підприємств агросектору Черкащини) відвідав музей Тараса Шевченка на його батьківщині - село Шевченкове на Звенигородщині. Неймовірні враження від спогляду на чарівну місцевість, що оточувала малого Тараса: «садок вишневий коло хати», «лани широкополі» , як  він  писав.

   Музей містить багато експонатів, зібраних  у Тарасових селах, які пам’ятають часи Тараса, відтворюють атмосферу побуту, де він зростав.

    Оглядаючи територію музею, завітали у з любовю відтворену хатину батьків поета, побували на могилі матері Шевченка .

     Щиру вдячність за цікаву екскурсію висловили працівникам музею, залишивши запис у книзі відгуків.

   Побували також у селі Моринці, подивилися на етнографічну місцину з деревяних хатин часів Тараса Шевченка.

   Завершили своє перебування на Звенигородщині у м.Звенигородка, де провели розширене засідання виконавчого комітету обласної профспілки АПК. Обговорили хід виконання резолюцій VIII З’їзду Профспілки працівників АПК та VII З’їзду Федерації профспілок України, стан охорони праці на підприємствах аграрної галузі у І півріччі 2021 року, роботу Смілянської районної ради в умовах пандемії, затвердили план роботи обласної профспілки на ІІ півріччя 2021 року. Мали нагоду поспілкуватися з головою Звенигородської районної державної адміністрації Юрієм Піковським та його першим заступником Дмитром Задерякою.

    Щира вдячність за організацію такої чудової культурної програми голові Звенигородської районної профспілкової організації працівників АПК  Лідії Слинченко.

 Голова обласної Профспілки                                               Марина Горлач

працівників АПК