background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Герої хлібного поля Запорізька область Більмацький район

 

Непрості були цьогорік жнива, особливо їх початок, коли йшли рясні дощі. Першими розпочали жнива, за традицією, хлібороби смирновського ТОВ "40 РОКІВ-АГРО". Тільки зробили обкоси і планували масове збирання хлібів, як пішли дощі. Кілька днів довелось перечікувати негоду. А потім стартувало збирання врожаю у всіх сільгосппідприємствах Ріднокраю.

Минулого четверга райком профспілки працівників агропромислового комплексу підбив підсумки змагання жниварів за першу п'ятиденку масового збирання хлібів. Перше місце посів комбайновий екіпаж Миколи Миколайовича Худолєєва зі смирновського ТОВ "40 РОКІВ-АГРО". За п'ятиденку хлібороби імпортним комбайном "Нью Холланд" зібрали врожай з 298 гектарів і видали з бункера 1177 тонн зерна. Другий результат у комбайнового екіпажу Олександра Анатолійовича Ловицького з білоцерківського ТОВ "Зірка БЦ", який скосив 186 гектарів і намолотив 836 тонн зерна. Третю сходинку змагання жниварів посів комбайновий екіпаж Олександра Миколайовича Вітра з ТОВ "Зразкове". Його результат – з 195 гектарів намолотили 728 тонн зерна.

Привітати передовий комбайновий екіпаж із трудовою перемогою, вручити перехідний приз "Золотий колос" поспішила голова райкому працівників агропромислового комплексу Людмила Володимирівна Дворецька. Спочатку відбулася зустріч із директором ТОВ "40 РОКІВ-АГРО" Анатолієм Васильовичем Стецюном. Він розповів про хід жнив, сказав, що роботи залишилося ще на день. Цьогорік у сільгосппідприємстві було майже чотири тисячі гектарів ранніх зернових. Планують отримати врожай як і в минулому році –  в середньому по 39 центнерів із гектара.

– На жнивах працюють десять комбайнових екіпажів, трудяться люди самовіддано, на совість, – розповів директор, – комбайнер і помічник працюють почергово, тобто змінюють один одного. У полі з семи ранку до опівночі. Безперебійним потоком зерно надходить на тік сільгосппідприємства, де його оперативно очищають і одразу ж везуть на зберігання у зерносховища. Вже піклуємося і про врожай наступного року. Замовили і перерахували кошти за мінеральні добрива.

Разом із головним агрономом Сергієм Анатолійовичем Дем'яненком і головою профспілки сільгосппідприємства Галиною Миколаївною Бідник ми побували у степу. Ще здаля помітили на полі два комбайни. До одного із них поспішили. З кабіни до нас вийшли комбайнер Микола Миколайович Худолєєв і помічник – його брат Олександр Миколайович. Підійшли до нас і керуючий відділом сільгосппідприємства Володимир Вікторович Біловицький, водій Ігор Сергійович Троян, який обслуговує комбайновий екіпаж.

– Хлопці, вітаємо вас із перемогою, ви у нас найкращі. Ми приїхали подякувати вам за ваші працьовиті руки, за недоспані ночі. Дай Бог вам здоров'я, щоб і надалі були переможцями на жнивах і в житті, – сказала Людмила Володимирівна Дворецька і вручила комбайнеру Миколі Миколайовичу Худолєєву перехідний приз "Золотий колос", а всім членам комбайнового екіпажу – медалі переможців. А також вручила і солодкий подарунок – чималенький кавун. До її привітань приєдналися й інші присутні на жнивному полі. Потім зробили разом колективне фото на згадку.