background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

12 січня 2023 року в м. Чернігів було проведено тематичний семінар на тему: «Співпраця для зміцнення профспілок і соціального діалогу в Україні під час війни. Перспективи та роль Профспілки»

 Модераторами та доповідачами на заході виступили учасники проекту: Олександр ГАНІЧ та Світлана КОЛЕСНИК.

До участі в семінарі були запрошені голова Чернігівської обласної організації Професійної спілки працівників агропромислового комплексу України Володимир ВОРОХ, голови первинних профспілкових організацій агропромислового сектору регіону, профспілкові активісти, молодь. 

На семінарі розглянуто низку важливих для профспілок питань, які стосувалися способів органайзингу членів профспілки внутрішньо переміщених через війну для виконання завдань в умовах воєнного часу, методів безпечного зв’язку з членами профспілки на цифрових платформах, практики ведення соціального діалогу і колективних переговорів з роботодавцями під час воєнного стану, тощо.

Особливий акцент доповідачі Олександр ГАНІЧ та Світлана КОЛЕСНИК зосередили на питаннях трудового законодавства в умовах воєнного стану.

В ході проведення навчання всі учасники мали можливість висловити свої власні думки, задати модераторам питання та поділитися власним досвідом ведення профспілкових справ.

Учасники семінару на належному рівні оцінили якість та змістовність методичних розробок, які були презентовані їм в ході проведення семінару.

Всі учасники семінару були одностайними та висловили слова подяки Об’єднаній Федерації Данських робітників 3-F та Професійній спілці працівників агропромислового комплексу України за ту проведену роботу в організації навчальних семінарів та підтримці спілчан, наголосили на важливість обов’язкового продовження проекту з метою більш ширшого залучення кола осіб для популяризації діяльності Профспілки та її міжнародних партнерів.

Голова Чернігівської обласної організації Професійної спілки працівників агропромислового комплексу України Володимир ВОРОХ  по ходу ведення семінару проінформував присутніх про поточний стан в профспілковому русі та підбив підсумки семінару.