background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

«ОСНОВИ МІННОЇ БЕЗПЕКИ. 10 КРОКІВ ДО ЖИТТЯ»

 Станом на сьогодні в Україні близько 5 млн га земель сільськогосподарського призначення, які неможливо засіяти через те, що вони заміновані, забруднені вибухонебезпечними залишками або ж на них тривають бойові дії. За деякими даними експертів, українцям може знадобитися майже сто років для повного розмінування цих земель.
 
Тому, за підтримки глобальної профспілкової організації IUF (IUF: The food, farm, hotels and more global union), членською організацією якої є Професійна спілка працівників агропромислового комплексу України, а також міжнародної гуманітарної організації Швейцарії Vanforlife (Vanforlife.org), сертифіковані у Харківському центрі ДСНС тренери Андрій Попов та Владислав Різник  на прикладі безпечних макетів, роздрукованих на 3-D принтері, ознайомлюють населення з виглядом та принципом дії вибухонебезпечних предметів, що найбільш розповсюджені на території України. Також привертають увагу  щодо алгоритму дій у разі виявлення таких вибухонебезпечних предметів у вигляді "10 кроків до життя".
 
15 липня у Вінниці відбулася зустріч Голови Профспілки Світлани Самосуд та профспілкового активу Вінницької обласної організації Профспілки працівників АПК.  Спека і відсутність світла не завадили тісному спілкуванню та проведенню тренінгу з протимінної безпеки. Дякуємо учасникам та особисто голові обласної організації Степану Нешику за високий рівень підготовки та організації тренінгу.