background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Інспектори в галузі якості сільськогосподарської продукції підвищують кваліфікацію

 Перед початком збиральних робіт урожаю 2012 року Державною інспекцією сільського господарства України проведено навчання начальників Управлінь контролю якості сільськогосподарської продукції, начальників відділів контролю якості сільгосппродукції та декларування, і контролю якості та безпеки зерна і продуктів його переробки територіальних органів.
Зокрема, під керівництвом директора департаменту контролю якості сільськогосподарської продукції та декларування Держсільгоспінспекції Віктора Кириченко на семінарі було обговорено питання щодо здійснення державного контролю за безпечністю сільськогосподарської продукції з наявністю ГМО під час заготівлі, зберігання, переробки, переміщення територією України та здійсненні експортно-імпортних операцій підприємствами всіх форм власності. Крім того, звернуто увагу на порядок проведення сертифікації зернових складів на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, кількісно-якісний облік на хлібоприймальних та зернопереробних підприємствах, порядок декларування зерна і цукру, державне регулювання ринку зберігання зерна та продуктів його переробки, сучасний стан та перспективи розвитку лабораторій територіальних органів, їхньої готовності до акредитації та атестації, а також, обговорено проект Технічного регламенту зернового складу.
У ході семінару, в якому взяли участь 61 інспектор із 25 територіальних органів Держсільгоспінспекції, Голова Микола Вашешніков зазначив, що особисто відвідає з робочими візитами кожен територіальний орган, щоб знати ситуацію не на словах, а наочно оцінювати та ознайомитися із роботою кожного підрозділу на місці. «Прийшов час до конструктивної та злагодженої роботи, яка сприятиме побудові системи належного державного контролю за якістю та безпечністю продукції сільського господарства в державі», - сказав він.

 

Джерело інформації: http://www.kmu.gov.ua