До країн Європейського Союзу мають право експорту 333 українських підприємства, з яких 153 підприємств-виробників продукції для споживання людиною, 180 — підприємств-виробників нехарчової продукції. Про це інформує Ольга Шевченко, т. в. о. голови Держпродспоживслужби, передає прес-служба відомства. Ольга Шевченко зазначає, що із зазначеної кількості підприємств-виробників продукції для споживання людиною право експорту до ЄС на певні групи товарів мають:
72 — мають право експорту до ЄС меду,
27 — рибних продуктів,
22 — молочних продуктів,
17 — равликів живи охолоджених,
8 — м'яса птиці та м’ясних продуктів,
4 — яєць та яєчних продуктів,
1 — кишкової сировини,
1 — колагену.
«Україна на сьогодні є однією із найбільших виробників та експортерів сільськогосподарської продукції.
Ми виробляємо практично всі товарні позиції тваринницької та рослинницької продукції, яка експортується на міжнародні ринки, і вона викликає довіру у закордонних споживачів», — наголошує Ольга Шевченко.