background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Про намагання створити СПО

 В Будинку Профспілок проведено зустріч з Головою Первинної профспілкової організації Іноземного підприємства  «Кока-Кола  Беверіджиз Україна Лімітед»  Сергієм Рудницьким та його заступником Володимиром Богач. На зустріч запрошено заступника начальника Відділення Національної служби посередництва і примирення в місті Києві та Київський області Наталю Солодку.

Також в зустрічі прийняли участь Голова Професійної спілки працівників агропромислового комплексу України Світлана  Самосуд та завідуюча відділом економічного захисту трудящих та соціально-трудових відносин Тетяна Марченко.

 Для обговорення винесено одне питання - створення спільного представницького органу для ведення колективних переговорів з укладання колективного договору в структурному підрозділі «Київський технічний підрозділ 0672» Іноземного підприємства  «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед». У створенні СПО бажали взяти участь також:

-         Незалежна первинна профспілка Іноземного підприємства  «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (Голова профспілки Романова Тетяна);

-         первинна профспілкова організація працівників Іноземного підприємства  «Кока-Кола»  Беверіджиз Україна Лімітед»( Голова профспілки Конопелько);

-           Рада трудового колективу «Кока-Кола  Беверіджиз Україна Лімітед»(голова Рвач А)., які не прийшли на зустріч.

Відповідно до ч.6 ст.4 Закону України «Про колективні договори та угоди», ініціювати укладення угоди про утворення спільного представницького органу суб'єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців відповідного рівня може будь-який репрезентативний відповідно до законодавства України про соціальний діалог суб’єкт профспілкової сторони та сторони роботодавців.

      Рада трудового колективу підприємства не має права приймати участь  у створенні СПО з профспілками для введення переговорів та укладання колективного договору.

На зустрічі вирішили, що у зв’язку неявкою Незалежної первинної профспілки Іноземного підприємства  «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» та первинної профспілкової організації працівників Іноземного підприємства  «Кока-Кола»  Беверіджиз Україна Лімітед» на засідання ініціативної групи по створенню СПО для ведення колективних переговорів з укладання колективного договору в структурному підрозділі «Київський технічний підрозділ 0672» Іноземного підприємства  «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» вважати, як не бажання створити СПО.

      Також, звернутися до генерального директора Coca-Cola НВС Україна, Вірменія і Молдова Константінос Спанудіс з вимогою по створенню робочої комісії з ведення переговорів щодо укладання колективного договору в структурному підрозділі «Київський технічний підрозділ 0672» Іноземного підприємства  «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (стаття 2 ЗУ «Про колективні договори і угоди».