background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

ТДВ «Шамраївський цукровий завод» - 170 років.

 Одним з найстаріших в Київській області є Шамраївський цукровий завод, заснований в 1847 році графинею Розалією Браницькою.

Спочатку це було невелике підприємство поміщецько-феодального типу, проте одне з кращих на ті часи.

В 1847 році було вироблено всього чотири тисячі пудів(64 тони)) цукру, який реалізували в м. Санкт-Петербурзі.

Першим директором був прусський підданий Леон Вадкевич. У 1918 році підприємство перейшло у власність держави.

У роки другої світової війни завод був зруйнований, проте вже у 1944 році він став до ладу.

Протягом всіх років продовжувалось технічне переоснащення підприємства. До 1987 було проведено чимало реконструкцій. Проектна потужність цукрового заводу доведена до 3 тисяч тон переробки цукрового буряка на добу.

Сьогодні завод входить до числа модернізованих в Україні за вимогами новітньої політики ринкових стосунків.

2015-2016 роки стали для підприємства роками потужної і затратної модернізації - перелаштували котли на вугілля, проводиться реконструкція вакуум-апаратів, ошпарювача, дифузії. Ці заходи дадуть можливість знизити собівартість продукції на 20%.

Розширюється географія із заготівлі цукрових буряків та партнерська робота з господарствами.

У 2016 році перероблено 240 тисяч тон цукрових буряків і вироблено 34 тисячи тон цукру. Завод успішно вийшов на зовнішній ринок і реалізував 5300 тон цукру, здебільшого в Ізраіль.

Нині повним ходом завод готується до нового переробного сезону.

На Шамраївському цукровому заводі прекрасний колектив. 17 працівників мають єдину відмітку в трудовій книжці по прийняттю на роботу, 6 сімей – трудові династії декількох поколінь.

На підприємстві збережено соціальний пакет підтримки і захисту інтересів працівників.

Директор ТДВ Шамраївський цукровий завод Андрій Дворцов  співпрацює з головою профкому Тетяною Куріленко. Вони спільно вирішують соціальні питання працівників.

Підприємство є часткою великого механізму, що рухає вперед українське суспільство, тому працює так, щоб вносити вагому лепту у продовольчу безпеку держави, у багатьох питаннях виконувати благодійну місію, спрямовувати зусилля на наближення миру на рідній землі, підтримуючи Збройні сили України. 

Галина КАРНАТОВА

Голова Київської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості