background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Спільний проєкт об'єднання профспілок Данії 3F та Профспілки працівників АПК України завершено, проте це тільки початок!

  27-28 грудня, рамках спільного проекту між Данською Профспілкою ЗF та Профспілкою працівників АПК України на тему: «Захист прав через сильні профспілки», відбулась підсумкова конференція проекту. 

В роботі конференції взяли участь більше 50-ти представників, профспілкових лідерів, закладів аграрної освіти з різних областей України.

   Всі учасники відмітили важливість та актуальність питань, які розглядались та жваво обговорювались під час проведення тренінгів  та на підсумковій конференції, а саме: вплив війни на міграційні процеси в Україні та країнах ЄС на прикладі Данії, їх вплив на ринок праці в Україні та за кордоном: досвід первинних профспілкових організацій аграрних навчальних закладів щодо роботи студентів у Данії та країнах ЄС та інші.

          Учасники активно брали участь в обговоренні як позитивних моментів, так і проблемних питань, що виникають під час перебуванні студентів на практиці за кордоном.

На прохання студентської та учнівської молоді було підготовлено методичні матеріали щодо розробки та укладення колективного договору, як основного інструменту забезпечення трудових прав та соціальних гарантії працівників та студентів.

Цікавою була презентація щодо діяльності Данської Профспілки 3F Міжнародної профспілки IUF.

Учасниками конференції була відмічена важливість психологічної підтримки профспілкової молоді в умовах військового стану в Україні. Про свій досвід на прикладі діяльності профспілкової організації свого закладу розповіла Світлана Ліщук, голова профкому викладачів та студентів Подільського державного університету.

Голова Молодіжної ради Профспілки АПК, голова профкому Національного університету біоресурсів та природокористування Олексій Мельник порушив надважливу тему щодо роботи з молоддю та сучасні  методи комунікації організацій профспілок, а також  озвучив звернення голів профспілкових організацій закладів аграрної освіти до Президента України з приводу приватизації навчально-дослідних господарств вищих, фахових перед вищих закладів аграрної освіти та земель науково-дослідних установ Національної академії аграрних наук України, а  також законопроекту 7588, що узаконює передачу земель науково-дослідних установ НААН України в приватні руки. При цьому вітчизняна селекція й насінництво, які і так суттєво постраждали внаслідок війни, опиняться на межі знищення. Звернення було прийнято одностайно.

      Профспілка працівників АПК України високо цінує багаторічну співпрацю з нашими братами і сестрами із Данського об’єднання профспілок 3F і висловлює щиру вдячність керівництву, а також безпосередньо організаторам проекту Ентоні Сільвестру, Аллі Навроцькій за надану можливість реалізувати в Україні такий цікавий та потрібний проект для студентської та учнівської молоді аграрних закладів України.

       Маємо надію на подальшу співпрацю з Профспілкою 3F!