background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Дорогі члени Профспілки працівників агропромислового комплексу України!


У цей день ми згадуємо про тих, хто боровся за права працівників, тих, хто віддав своє життя за визволення робітників від експлуатації. Але також цей день має і практичну значущість, адже він нагадує нам сьогодні, як ніколи про важливість нашої праці для збереження і процвітання нашої країни.


День праці святкують у багатьох країнах світу з початку ХХ століття. У США він з'явився після страйку працівників у Чикаго у 1886 році, коли вони вимагали скорочення робочого дня до 8 годин. У результаті протестів у 1890 році в Парижі було прийнято рішення про встановлення дня праці, що присвячується вшануванню працівників та боротьбі за їхні права. 1 травня у 1891 році цей день був вперше відзначений в багатьох країнах світу, до яких згодом приєдналась і Україна.


Не забуваймо, що Міжнародний день праці з'явився завдяки боротьбі за права працівників, а його важливість досі не втратила своєї актуальності. Давайте пам'ятати про тих, хто боровся за наші з вами права, і зберігати їх у нашій свідомості.
Сьогодні народ України проходить чи не найважчі часи. Але ми повинні пам'ятати, що нині кожен українець своєю працею не лише забезпечує гідне життя собі і своїй родині, а й допомагає нашим Захисникам наближати таку бажану Перемогу для усієї України.
Нехай наша спільна праця завжди буде успішною та приносить нашому народу багатство та процвітання. Бажаю вам всім міцного здоров'я, духовної наснаги та подальших успіхів у вашій праці!


З повагою,

Голова Профспілки працівників агропромислового комплексу України, Світлана Самосуд.