background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

ВІДКРИТЕ З В Е Р Н Е Н Я до лідерів найбільших партій


  Через шалений тиск олігархів і МВФ та попри  оголошеному мораторію на продаж землі в порядок денному сьогодення знову  питання земельної реформи

   Профспілка працівників АПК закликала лідерів найбільших партій захистити конституційні права селян і провести публічний діалог для пошуку системних рішень під час реформ.

 

 

Лідерам найбільших політичних партій України

 

    

ВІДКРИТЕ  З В Е Р Н Е Н Н Я

 

Українське суспільство протесно наелектризоване численними соціально-економічними негараздами і додаткового збурення додають всілякі непрозорі наміри влади реформування ради реформування.

Знову під тиском МВФ винесене в першочерговий порядок дня реформування земельних відносин. Замість пошуку суспільного консенсусу та широкого обговорення можливих варіантів на основі міжнародного досвіду громадянам знову пропонується теза, що «землю слід продати бо її треба продати».

В умовах тотальної злиденності населення розпродаж земель може обернутись великою бідою – українці залишаться без власної землі, бо прямо чи через всілякі оборудки земля - народне багатство стане приватною власністю іноземців чи сконцентрується в руках олігархату.

Профспілка працівників агропромислового комплексу України вкрай занепокоєна долею селян, можливістю ними знайти роботу та гідну оплату праці в рідному селі, а не на заробітках за кордоном чи великих містах.

Наша Профспілка сповідує політику збереження і розвиток українських сіл і категорично виступає проти знищення сільської освітньо-культурної інфраструктури  в сільській місцевості. Розвиток сімейного фермерства, розширення робочих місць на сільгосппідприємствах, формування доступності до медичних і освітніх послуг кожного селянина – ось на чому, на переконання Профспілки, має будуватись державна агрополітика.

Ми багаторічно і цілеспрямовано виступаємо за відкритість, комплексність і стратегічність  земельної реформи та акцентуємо на обов’язковості при її проведенні забезпечення реалізації міжнародних норм та національного законодавства в сфері праці.

В цих складних суспільно-політичних умовах вкрай важливим є солідаризація зусиль політичних сил і громадських організацій для забезпечення дотримання конституційних прав співвітчизників, недопущення створення штучних суспільних протистоянь, консолідований пошук конструктивних рішень гострих проблем сьогодення.

Пропонуємо Вам розглянути пропозицію взаємодії Вашої партії та Профспілки працівників АПК при формуванні державної політики в сфері земельних відносин.

З свого боку інформуємо, що відповідно до Конституції України та Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» Профспілка працівників агропромислового комплексу України об’єднує в своїх лавах  понад 400 тисяч спілчан і діє в усіх регіонах України.

Профспілка працівників АПК є членом IUF - Міжнародного союзу працівників харчової, тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного і ресторанного обслуговування і суміжних галузей, а також входить  до складу 176 мільйонної сім’ї Міжнародної конфедерації профспілок, що діє в 155 країнах світу.


З повагою

 

Голова Профспілки                                                  І.С.Сопєлкін

 

 Скан-копія листа із ВІДКРИТИМ ЗВЕРНЕННЯМ

ПЕРША сторінка  /ЗВЕРНЕННЯ1.jpg

ДРУГА сторінка /Звернення_2.jpg