background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Соціально-економічна ситуація набуває незворотнього деструктивного характеру і вимагає негайних системних консолідованих дій

Профспілка працівників АПК  солідарна з Профспілкою металургів в оцінках нестерпності антисоціальної політики влади і безрезультативності так званого «соціального діалогу» з нагальних соціально-трудових проблем, а також підтримує вимогу до ФПУ відмовитись від ролі пасивного спостерігача руйнації фундаментальних прав у сфері праці та соціального захисту.

Ми жорстко стоїмо на позиції не просто декларативного гарантування, а практичної реалізації владою і всіма роботодавцями конституційних прав працівників, а також  беззаперечного дотримання на українських підприємствах конвенцій МОП і Європейської соціальної хартії.

Минає 500 днів після з’їзду ФПУ, вже проминув рік після Всеукраїнського маршу протесту, і ми маємо дати чесну відповідь – що з поставлених завдань виконано і як це змінило життя Людини Праці.

Користуючись безхребетною позицією профспілок, влада готує вже через місяць провести через Парламент тотальний секвестр  трудових, пенсійних, профспілкових прав, а також ще більше затягнути комунальний зашморг на шиї працівників і ветеранів. Більш того – через закон про Держбюджет заплановано узаконити політику «дешевої рАбсили», принаймні, ще на три роки.

Соціально-економічна ситуація набуває незворотнього деструктивного характеру і вимагає негайних системних консолідованих дій профспілок на захист основоположних трудових прав.

Профспілка працівників АПК вимагає негайного скликання засідання Ради ФПУ, на якому заслухати керівників соціального блоку Уряду про стан дотримання трудових прав в Україні, про виконання домовленостей за вимогами Маршу протесту, про реалізацію норм Генеральної угоди, а також про загрози для трудящих від впровадження урядових реформ, про конкретні соціальні аспекти проекту держбюджету  і причини їх антиконституційності. Але головне – визначити на Раді чесну чітку позиції ФПУ до системних порушень трудових прав і нарешті прийняти адекватний план профспілкових дій на захист Людини Праці. Враховуючи, що за вимогою Конституції Уряд має до 15 вересня внести в Парламент проект Держбюджету, засідання Ради ФПУ повинно відбутись в перших числах вересня.

Водночас, оцінюючи загрозу прийняття Парламентом нашвидкоруч протягом вересня «обрізаного» Трудового кодексу, проведення секвестру пенсійних прав, просування неконституційної медреформи, руйнації  колективно-договірних відносин і подальшого обрізання прав профспілок, закликаємо членські організації ФПУ ініціювати скликання позачергового засідання Президії ФПУ з єдиним питанням порядку дня – «Про проведення безперервного пікетування ВРУ і КМУ на період розгляду трудового й пенсійного законодавства, а також прийняття Державного бюджету на 2018-2020 роки.

Ми солідарно маємо зупинити соціальних рейдерів!

Ми маємо разом захистити конституційні права працівників!!!