background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Мітинг проти земельної реформи

6 лютого відбувається мітинг аграріїв проти впровадження ринку землі.

Учасники акції тримають в руках прапори партій та рухів, висловлюють протест проти законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10).

Верховна Рада планує розпочати розгляд у другому читанні законопроєкту про ринок землі. Комітет з питань аграрної та земельної політики під час підготовки законопроєкту №2178-10 отримав понад чотири тисячі поправок і пропозицій від народних депутатів.

 

Цей документ передбачає, що купувати землю сільськогосподарського призначення зможуть лише українці, а концентрація її в одних руках становитиме до 10 тис. га. При цьому розрахунок за землю має бути виключно безготівковий із перевіркою походження коштів. Також пропонується заборонити купувати землю у 50-кілометровій зоні від кордону та зафіксувати мінімальну ціну на земельну ділянку, причому банки зможуть лише брати землю в заставу, тоді як частина коштів від продажу земель державної та комунальної власності піде на створення Фонду розвитку сільських територій.