background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

ЗЕМЛЯ – НЕ ТОВАР! Акція протесту проти запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення

      7 грудня 2017 року в м.Черкасах  біля приміщення обласної державної адміністрації відбулася акція протесту проти запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення.

     Організатором акції виступила Асоціація фермерів та приватних землевласників Черкаської області на чолі з головою асоціації, директором фермерського господарства «Юлія» с. Коврай Золотоніського району Черкаської області, депутатом обласної ради Гончаренком Віктором Григоровичем.

На площу перед обласною радою з’їхалися фермери з усієї області. До акції приєднались та підтримали Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Аграрна партія України, партія ветеранів Афганістану,  обласна профспілкова організація працівників агропромислового комплексу.

Голова обласної профспілки АПК Горлач М.В. виступила в підтримку продовження мораторію на продаж землі.

Звучали дуже різкі вимоги до влади не допустити ринку землі в теперішніх умовах, продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, не залишити селянина, фермера без землі, на якій він працює. Звучали гасла: «Земля - не товар!», «Ні – продажу землі!».

Учасники акції одностайно підтримали Резолюцію мітингу проти запровадження продажу землі.

 

                                                                Схвалено на мітингу

                                                                Всеукраїнської акції протесту

                                                                «Проти запровадження обігу земель

                                                                сільськогосподарського призначення»

                                                                7 грудня 2017р., м.Черкаси

 

Р Е З О Л Ю Ц І Я

мітингу  Всеукраїнської акції протесту проти запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення

               У зв’язку із загрозою запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні, що неодмінно призведе до знищення дрібного та середнього сільськогосподарського виробника, безробіття, обезземелення селян, збільшення кількості злидарів, знищення села і знищення України, ми, представники акції, звертаємося до голови Черкаської обласної адміністрації Ткаченка Юрія Олеговича та голови Черкаської обласної ради Вельбівця Олександра Івановича про проявлення патріотичної державницької позиції і вжиття всіх необхідних заходів щодо неприпустимості запровадження ринку сільськогосподарських земель!

           Вимагаємо негайно донести наші вимоги до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Парубія А.В. та Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б.

          Вимагаємо від депутатського корпусу Верховної ради України продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

          У разі ігнорування Верховною Радою вимог Всеукраїнської акції протесту, яка сьогодні проводиться в усіх обласних центрах, ми залишаємо за собою право, в найкоротші терміни, захищати свої конституційні права в законний спосіб, шляхом проведення масових мирних акцій протесту в столиці України місті Києві.