background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Лютий - час старту колдоговірної кампанії і роль профспілки тут важко переоцінити.

Згідно плану роботи Донецької обласної ради профспілки працівників АПК 1-2 лютого 2018 року відбувся семінар з профспілковим активом області. 25 представників 14 районів з'їхалися в с.Серебрянка Бахмутського району, щоб обговорити питання, що накопичилися, поговорити про наболіле, прийняти програму дій на ближню перспективу.

Традиційно провели розширену президію. По статистичному аналізу, чисельності та структурі заслухали заворгвідділом Ларису Шрамченко, про виконання бюджету організації доповіла головний бухгалтер Нікішина Галина, розглянули інші поточні питання.

У перший робочий день працювали в групах, визначаючи цілі і завдання профспілки АПК області в умовах децентралізації, особливості взаємодії з іншими громадськими організаціями - спікер голова організації Андрій Попов.

Другий день був присвячений аспектам колдоговірної кампанії, гендерному аналізу КД, особливості діловодства в первинках, обговорення проекту Генеральної угоди на 2018-2020 роки та підготовка пропозицій щодо цього документу в ЦК профспілки АПК. Працювали групами, слухали презентації, задавали питання і разом шукали відповіді. На завершення робочої сесії до семінару приєднався голова Донецької обласної ради профспілки Петро Древаль - обговорили аспект участі профспілки АПК на планованої зустрічі облдержадміністрації з представниками профспілок та їх об'єднаннями 22 лютого 2018 року.

 Підводячи підсумки семінару Андрій Попов висловив упевненість, що профспілка АПК Донеччини в непростий час тримає позиції щодо захисту соціально-трудових прав та інтересів працівників сільського господарства і суміжних галузей, кожному району надана методична література по висвітлюваним питанням, узгоджена програма дій.

Будуть нові питання і нові зустрічі, залишається незмінною лише позиція нашої профспілки: «Людина праці - понад усе!».