background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Про захист трудових, соціально - економічних прав та інтересів членів профспілки в сучасних умовах

22 березня 2018 р. відбулося засідання президії та  V засідання Запорізької обласної організації профспілки працівників АПК.

З доповіддю  «Про роботу організаційних ланок обласної профспілкової організації працівників АПК щодо захисту трудових, соціально - економічних прав та інтересів членів профспілки в сучасних умовах» виступила голова обкому Л.Г. Отращенко.

У діловій, конструктивній атмосфері учасники засідання обговорили ряд актуальних питань. В обговорюванні взяли участь голови Бердянського (Будніков Б.П.), Куйбишевського (Дворецька Л.В.), Веселівського (Кривошеєва К.В.), Приазовського (Турубарова Н.О.), Гуляйпільського (Тимошенко А.М.), Орехівського (Грицаєнко В.О.) райкомів профспілки, голова Запорізького міського комітету профспілки Балтян Л.А., головний бухгалтер Чернігівського райкому профспілки Тараненко В.І., голова первинної профспілкової організацій - викладач ВСП “Василівський коледж ТДАТУ” Курносик В.В., начальник відділу агропромислового розвитку Пологівської РДА Дехтяр А.О.

 

Було відмічено, що в умовах фінансово - економічної кризи, обмеження бюджетного фінансування, а також проведення реформ питання захисту прав спілчан на працю, її безпечні та здорові умови, гідної зарплати були одними з основних в роботі організаційних ланок всіх рівнів та їх виборних органів. Особлива увага приділялась розвитку соціального діалогу, удосконаленню колективно-договірного регулювання соціально-економічних і трудових відносин, дотримання галузевих норм і гарантій працівників - членів профспілки агропромислового комплексу.

На засіданні також було прийнято рішення звернутися до ФПУ з вимогою про проведення у травні місяці Всеукраїнської акції протесту за відстоювання своїх профспілкових прав та прав членів профспілки.

На засіданні Президії були розглянути питання виконання бюджету обласної профспілкової організації працівників АПК, кошторису апарату обкому профспілки у 2017 році, проекти бюджету обласної профспілкової організації і кошторису апарату обкому профспілки на 2018 рік, та статистична звітність за 2017 рік;

Після жвавого обговорення цих питань, Президія ухвалила відповідні постанови.