background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Акція протесту ДП "Артемсіль"

      Сотні людей вийшли на акцію проти продажу Державного підприємства “Артемсіль”.  Місцеві мешканці бояться, що в приватних руках соляні шахти працюватимуть по-іншому і людей будуть скорочувати. А це одне з небагатьох варіантів роботи в Соледарі. 

    Голова профспілки ДП «Артемсіль» Андрій Попов каже, що працівники категорично проти приватизації, не довіряють заяві Гончарука про те що, процес буде прозорим. На підприємстві провели мітинг.

      Так, люди зібралися на протест під будівлею адміністрації підприємства. 

На сходах адміністративної будівлі працівники «Артемсолі» влаштували так звану трибуну, з якої виступали очільники профспілок різних рудників. Всі вони наводили свої аргументи, чому — проти приватизації.

    «Колектив рудника 1/3 категорично проти приватизації нашого підприємства. Це зазначено у наших протоколах зборів, які пройшли по підрозділах. Нас обурює те, що на нас навішали ярлики «корупціонерів», «маніпуляторів цінами» і так далі». І розв’язувати це питання може тільки приватизація. Як же так? Для чого створювались антикорупційні комітети, які мають наводити порядок», — заявив людям голова профкому рудника 1/3 Павло Шевелєв.

    Під час акції розпочали збір підписів місцевих під зверненням до Кабміну та Президента щодо скасування рішення про приватизацію.

     “Артемівське родовище кам’яної солі — це національне багатство всього народу України. Ми віримо, що державне управління може бути ефективним, а всі звинувачення Гончарука в корупції та маніпуляціях цін на ринку — заслуги менеджменту, який періодично засилають профільне міністерство. За 5 років в нас 8 змін очільників, завданням яких було обанкрутити та вивести підприємство з державної власності”, — зазначають у зверненні.