background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

До Дня охорони праці

   

        Дніпропетровська обласна організація харчової промисловості профспілок працівників АПК України звернулася до керівників  і профспілкового активу підприємств харчової і переробної промисловості,  долучитися до проведення комплексу заходів з відзначення Дня охорони праці на підприємствах галузі, який за рішенням міжнародної організації праці в 2020 році проходить в Україні під девізом „Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя”.

       Також, напередодні Дня охорони праці, обласна профспілкова організація (голова С.Тіницька)  спільно з соціальними партнерами: департаментом економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації (директор П.Лашин), відділом нагляду в АПК і СКС управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області (заст.начальника О.Єфіменко), проаналізували  стан  охорони праці на підприємствах харчової і переробної галузі, що входять до складу обласної профспілкової організації,  за 2019 рік і 1 квартал 2020р.та підвели підсумки щорічного обласного галузевого громадського огляду стану умов і охорони праці за 2019 рік.

Переможцями стали колективи підприємств: ПрАТ «Комбінат «Придніпровський»; КП «Магдалинівський маслозавод»; ТОВ ВКФ «Марганецький хлібозавод»;  ПрАТ «Дніпропетровський хлібзавод №9»; ТОВ «Криворізький хлібозавод №1»; ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів».

    В зв`язку з карантином, щорічна  нарада на рівні області до Дня охорони праці не проводилась, грамоти переможцям відправлені на підприємства.

        За даними звітів підприємств:  на комплексні заходи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму і професійних захворювань у 2019 році освоєно 29,3 млн. грн., що в розрахунку на одного працюючого  складає 6,4 тис. грн.   Витрати на охорону праці  складають 4,4 % від фонду оплати праці.

    За 1 квартал 2020р. вже освоєно на заходи з охорони праці  4 млн.грн.   А саме головне 1 квартал 2020р. відпрацювали без виробничих травм і захворювань на COVID-19.

    З початку карантину, на підприємствах галузі які входять до складу обласної профспілкової організації, всі працівники забезпечені індивідуальними захисними засобами, проводиться ряд інших профілактичних та протиепідемічних заходів для захисту і збереження життя та здоров`я працівників.

  Дякую керівникам підприємств, профспілковому активу, спеціалістам з охорони праці  і всім соціальним партнерам за проведену роботу та  піклування про людину праці.

  Бажаю всім нам і надалі згуртованості, спільної плідної праці та оптимізму і хай нам допоможе Бог в цей непростий час.

                                                                            С.Тіницька – голова обласної профспілки