background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Засідання президії Об’єднаної організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт»

       25 листопада 2020 року відбулося засідання президії профспілкового комітету Об’єднаної організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт». На засідання були запрошені в.о. директора ДП «Укрспирт» - Сергій Блескун, Голова Профспілки працівників АПК України – Світлана Самосуд та адвокат Профспілки працівників АПК України – Людмила Дідурик.

      Найактуальніше питання порядку денного засідання президії - обговорення ситуації, що склалась в спиртовій галузі впродовж проведення компанії приватизації майна ДП «Укрспирт» та соціальний захист членів профспілки. Президія постановила доручити  голові ООП АПК ДП «Укрспирт»  Віталію Сосницькому організувати та провести Круглий стіл з залученням спеціалістів спиртової галузі, науковців, Профспілок та представників громадських об’єднань, депутатів та представників депутатських груп та фракцій, представників ФДМУ, з залученням засобів масової інформації, з питань щодо наслідків приватизації ДП «Укрспирт» та мінімізації порушень економічних, соціальних та трудових прав працівників підприємства.

              Звернутись до Центрального Комітету Профспілки працівників АПК України за допомогою у організації та проведенні Круглого столу.

            Також було прийнято рішення щодо звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Мінекономіки, Держстату, депутатських груп та фракцій, депутатів ВРУ, щодо:

- прийняття «Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту» рн3356-д від 05.11.2020 розроблений на виконання директиви 2009/28/ЄС Європейського Парламенту та Ради про заохочення до використання енергії, виробленої з відновлюваних джерел;

- внесення змін до класифікатору видів економічної діяльності (КВЕД) шляхом виключення із Класу 20.14 «Виробництво інших основних органічних речовин» пункту - ферментація цукрової тростини, зерна тощо для виробництва спирту та ефірів та перенесення його Класу 11.01. «Дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв»;

-  прийняття Закону про виробництво та реалізацію спирту питного.

Розглянуто матеріали робочої комісії від 20 жовтня ц.р.  щодо укладення колективного договору на 2021-2025 роки з адміністрацією та профспілкою ДП «Укрспирт» та прийнято рішення підтримати  робочу комісію по напрацюванню колдоговору та  пролонгувати  дії  Колективного договору на 2016-2020 рік.  

             На засіданні було обговорено питання  щодо  підготовки та фінансування забезпечення дітей працівників ДП «Укрспирт» новорічними подарунками. Заступник голови профспілки Олександр Цикура наголосив на тому, що компанію забезпечення дітей працівників ДП «Укрспирт» солодкими подарунками розпочнуть до свята Миколая.  По списку є 1626 дітей працівників ДП «Укрспирт», необхідно звернутись до адміністрації ДП «Укрспирт» з питанням своєчасного фінансування солодких подарунків для дітей, з розрахунку  150,00 грн. на один подарунок.

             В обговоренні питань порядку денного засідання президії взяли участь в.о. директора ДП «Укрспирт» - Сергій Блескун, Голова Профспілки працівників АПК України – Світлана Самосуд та адвокат Профспілки працівників АПК України – Людмила Дідурик.