background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

28 Конгрес Міжнародного профспілкового об?єднання IUF, який об?єднує працівників різних галузей у виробництві продуктів харчування, туристичного та готельного секторів, сільського господарства продовжує роботу.

 Заслуховуються звіти від основних регіонів світу і секторів , окреслюються завдання на майбутнє з питань боротьби за права профспілок, за  рівноправ?я, кліматичну справедливість, мир, демократію і права людини.

    Проводимо напружену роботу та переговори по формуванню остаточної редакції проекту Резолюції Конгресу «Про війну в Україні». Найголовніша подія для нас сьогодні – за поданням Профспілки працівників АПК України Конгрес прийняв остаточне рішення виключити російську аграрну профспілку із Міжнародного профспілкового об?єднання IUF.
     Порядок денний дуже насичений, але поряд з цим, сьогодні день України на конгресі. Наша делегація, спільно з координатором IUF в Україні Dmytro Stepanyuk, підготувала стенд про роботу членських профспілкових організації в Україні, організували виставку- продаж українських сувенірів, збір від яких піде на підтримку постраждалих членів профспілки. Разом з тим, з початку роботи Конгресу і до його завершення,  делегати можуть переглядати дуже емоційні ролики про війну в Україні,  гуманітарну підтримку людей, волонтерську роботу , підготовлені Профспілкою працівників АПК і Всеукраїнською профспілкою працівників туристичної галузі, санаторно-курортної сфери та готельного господарства.
     На  день України в зал, де проходить 28 Конгрес IUF, ми запросили самобутній  хор, створений чарівними жінками, які тимчасово з дітьми змушені були втікати від війни. Керує хором заслужена артистка України Yanina Yaremchuk. Це був неймовірно щедрий день на пожертви та емоції , який завершився для нас участю у страйку жінок в Женеві. Вимоги – зарплата, час, повага - актуальні для жінок всього світу!