background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

10-11 червня 2023 року в Женеві відбулася Всесвітня жіноча конференція Міжнародного профспілкового об?єднання IUF

Близько 180 делегатів із понад 120 країн світу. Делегація від Профспілки працівників АПК України активно працює в рамках Всесвітньої конференції. Ми підготували і роздали делегатам інформаційні матеріали про руский тероризм в Україні, про роботу Профспілки і спланували багато інших подій і заходів, про які згодом.

Надія Бурлака, як титулярний член Міжнародного ЖК від регіону Східної Європи і Центральної Азії виступила про роботу в регіоні за 6-ть звітних років. В даному регіоні різні політичні системи від тоталітарного режиму до становлення демократії та рівень економічного розвитку. Треба визнати, що жінки в країнах СЄЦА , в основному, перебувають серед бідних і малозахищених верств населення. Середньорічний рівень зарплати ж еквіваленті дол. США складає 73% від діапазону 140-510 у.о. , найбільше жінок працюють на найгірших робочих місцях. У 2019 році жінки приклали багато зусиль для прийняття Конвенції МОП 190 і тепер всіма доступними методами просуваємо її ратифікацію.
Значна частина звіту подана мною по Україні. Ми пройшли чималий шлях від « голих» декларацій до певних практичних завоювань щодо рівних можливостей, найперше, в протидії домашньому насиллю, скороченню гендерного розриву в оплаті праці ( на 7,4%), інше. Уже більше півтора року Україна є найгарячішою точкою на планеті, щитом між руськими неофашистами і демократичним світом. За даними ЮНІСЕФ в Україні росія вбила 501 дитину, більше тисячі покалічених, понад 17 тисяч дітей викрадені з окупованих територій. Весь український народ, наші члени профспілки ведуть боротьбу з руским тероризмом – у Збройних силах, на полях, фермах , підприємствах, в волонтерських групах для допомоги армії і внутрішнім переселенцям. Мільйони жінок з дітьми вимушено покинули рідну землю і поселились в країнах Європи і по всьому світу. Багато поколінь українців будуть пам?ятати європейський захист і милосердя. Звернулася про підтримку нашого проєкту Резолюції на Конгрес « Про повномасштабну війну в Україні». Впевнена, ми будемо мати таку підтримку, тому що всі делегати, без виключення, тривалий час стоячи аплодували мужності та стійкості українців !
Разом- ми сила і наш голос має звучати голосніше, а діяти ми маємо жорсткіше, лише тоді переможемо!