background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Працівникам сільхозпідприємств заборгували понад 10 мільйонів зарплати

За даними Держстатистики, упродовж листопада 2016р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилася на 2,1% або на 42,0 млн грн та станом на 1 грудня становила 2004,0 млн грн.

 На початок грудня основна частка загальної суми боргу приходилась на промисловість — 74,6%, транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність — 9,6%. При цьому, більше половини боргу утворено в Луганській області — 23,0%, Донецькій області — 17,8% та у Харківській області — 10,9%. Водночас, заборгованість працівникам економічно активних підприємств зросла у листопаді на 3,1%, або на 40,3 млн грн, і на 1 грудня становила 1331,0 млнгрн.

Заборгованість із заробітної плати у сільському господарстві на 1 грудня 2016 року склала 10 мільйонів 482 тисячі гривень.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції

Детальну інформацію можна отримати за посиланням - зарплатні БОРГИ.pdf


НАГАДАЄМО - розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22.07.2016 р. №517-р було затверджено План невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати. Офіційним документом рекомендовано керівникам підприємств забезпечити першочергове спрямування коштів, отриманих під час відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), на погашення заборгованості із зарплати. Зокрема, передбачено притягнення до відповідальності керівників підприємств, що належать до сфери управління органів виконавчої влади, які допустили порушення вимог законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати. Крім того, буде активізовано роботу тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Посилиться і контроль за дотриманням вимог трудового законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати.

Розпорядження  КМУ за посиланням -  http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249213275