background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Робочі Казахстану потребують міжнародної підтримки!

Шановні колеги!

     Авторитарний уряд Нурсултана Назарбаєва вступив в нову агресивну стадію боротьби з незалежними профспілками в Казахстані.

Після декількох років юридичного і політичного тиску на непідконтрольні державі робочі організації, 4 січня 2017 року суд повідомив про примусову ліквідацію останнього незалежного профцентру - Конфедерації незалежних профспілок Казахстану (КНПРК) та її членських профспілок.

9 січня влада країни почала кримінальне розслідування відносно президента конфедерації Лариси Харькової, провели обшуки в офісі КНПРК і вилучили документи та оргтехніку.

20 січня репресії проти працівників активістів поновилися, коли поліцією били заарештовані заступник голови КНПРК Нурбек Кушакбаев і лідер профспілки нафтовиків «Oil Construction Company» Амін Елеусінов. Робітники, які виражають солідарність з конфедерацією, в тому числі шляхом голодування, були заарештовані поліцією. Прагнення влади викорінити незалежні профспілки також було підтримано Федерацією профспілок Республіки Казахстан (ФПРК), яка контролюється державою.

      Робочі Казахстану потребують міжнародної підтримки! Будь ласка, підпишіть петицію до президента Казахстану на сайті LabourStart за посиланням https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=3247

З повагою,

Дмитро Степанюк, координатор IUF