background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!. АКЦІЯ ПРОТЕСТУ медиків відбулась - тепер слово за владою

Попереджувальна Всеукраїнська акція протесту Професійної спілки працівників охорони здоров’я України за солідарної участі членських організацій ФПУ зібрала у Києві медиків з усієї України.

В акції  взяли представницька делегація Профспілки працівників АПК на чолі з Ігорем Сопелкіним.

Учасники акції  зібрались біля стели на столичному Майдані Незалежності та вирушили багатотисячною колоною до Європейської площі, а далі по вулиці Грушевського до Кабінету міністрів України та Верховної Ради. Колона йшла під гаслами: «Наша професія гідна поваги», «Ми захищаємо свої конституційні права!», «роботу, зарплату, соціальний захист», «громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!», «немає реформ без грошей».

Основними вимогами акції протесу були: виплата заборгованості по зарплаті, призначення глави МОЗ, проведення реформ швидкої допомоги та медичної сфери в Україні, збільшення обсягу медичної субвенції, встановлення надбавки за престижність праці.

Представники Профспілки АПК додали акцент на забезпечення конституційного права селян на своєчасну, якісну і доступну медичну допомогу в усіх селах України

- Це наймасштабніший протест медиків за останні роки, – заявила Ольга Богомолець, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я.

Голова Профспілки медиків Вікторія Коваль підкреслила – «Ми дали Уряду строк у місць на виконання їх обіцянок. Якщо ми побачимо, що вони не виконуються, ми вийдемо на акцію протесту. І вона буде більш багато чисельна та рішуча».