background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Оплата і охорона праці та виробничого побуту працюючих жінок

6 травня в Женеві відбулося засідання жіночого комітету Міжнародного профспілкового об'єднання IUF працівників харчової промисловості, сільського господарства, торгівлі, готельного і ресторанного бізнесу, туризму і домашніх працівників.

Комітет зібрався вперше після Конгресу профспілки у новому складі. Профспілки регіону Східної Європи і Центральної Азії представляла Надія Бурлака - Голова Івано-Франківської облради профспілки працівників харчової промисловості.

На засіданні Комітету були підняті та обговорені безліч важливих питань, пов'язаних з умовами оплати і охорони праці та виробничого побуту працюючих жінок, особлива увага надавалась підсумковій редакції документу протидії насиллю, який впродовж останніх років напрацьовуємо як проект Конвенції МОП.

Представлений новий проект від Німеччини з питань рівної оплати праці для жінок і чоловіків за рівноцінну працю.

Обговорили питання, пов'язані з гендерними дослідженнями в ТНК, важливістю організації дитячих ясел і садків при великих підприємствах і ще ряд важливих проблем.

8 травня надано звіт і рекомендації виконавчому комітету профспілкового об'єднання. Наразі йде робота над розширенням сітки жіночих об'єднань в профорганізаціях.

Більше жінок - більше сил, щоб подолати перешкоди!