background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Сергій ГЕРУС – Так хто має заробляти більше – виробник чи експортер продукції АПК?


26 вересня 2018 р. Міжнародний інноваційний центр спільно з Радою з питань експорту продовольства, ННЦ «Інститут аграрної економіки», ГС «Аграрний союз України», Українською агропродовольчою платформою, Асоціацією «Дунайська Соя» та Київською міською профспілкою працівників АПК провів круглий стіл з питань експорту агропродовольчої продукції.

За останнє десятиліття український аграрний сектор досяг неабиякого успіху щодо завоювання світових агропродовольчих ринків та став світовим лідером з експорту агропродовольчої продукції.

Нині з’являється усе більше товаровиробників, які прагнуть самостійно виходити на зовнішні ринки. 

Яким чином це реалізувати, які кроки потрібно зробити, які ринки є найбільш перспективними, а які види продукції найбільш конкурентоспроможними та затребуваними на світовому і регіональних ринках?

Як в гонитві за прибутками  не забути про соціальну відповідальність перед сільською громадою та забезпечити безпечні умови праці на сільхозпідприємствах та виплатити працівникам гідну заробітну плату.

Співорганізатор заходу заступник голови Київської міської профспілкою працівників АПК Сергій Герус закцентував на питанні неадекватної оплати праці виробників, посередників і власне фактичних експортерів продовольчої продукції.

Заступник голови Профспілки працівників агропромислового комплексу України Сергій Кондрюк зініціював жваву дискусію щодо «соціального демпінгу» українських експортерів та застеріг, що принаймні європейські споживачі української продукції можуть застосувати антидемпінгові санкції за «економію» на створенні належних умов праці та / або штучне заниження її оплати чи не відповідності розміру зарплат українських працівників вимогам Директив ЄС.

 

Відповіді на ці та багато інших питань, які цікавлять українських аграріїв надали експерти під час роботи круглого столу.

Особливістю даного заходу є те, що започаткувано платформу, у рамках якої, профільні експерти у подальшому зможуть, за необхідності, супроводжувати експортну діяльність товаровиробників, надаючи відповідну допомогу та консультації.

 

Більше інформації в програмі круглого столу

 

А під час перерв профспілкові лідери Сергій Кондрюк та Сергій Герус надали консультації щодо діяльності Профспілки працівників АПК та провели профспілкову агітацію серед учасників заходу.

За організацію фахового та цікавого круглого столу висловлюємо окрему вдячність Надії Столярчук – Голові Молодіжної ради міському профспілки та Голові Ради молодих вчених Інституту аграрної економіки.