background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

На наступному тижні почнеться розгляд правок до земельного законопроекту

  

Спливає термін подачі пропозицій до закону про ринок землі. Опрацювання правок щодо обігу земель с/г призначення законопроекту №2178-10 розпочнеться вже з наступного тижня.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Однією із суттєвих правок закону — іноземці зможуть бути учасниками підприємств, які матимуть змогу купляти сільськогосподарську землю тільки при умові затвердження такого рішення на референдумі, також суттєво буде знижена концентрація земель в одних руках.

Роман Лещенко, уповноважений президента України з земельних питань розповів про національний діалог в рамках регіональних земельних форумів, який вже на сьогодні проведено в 15 регіонах.

«Крім того, ми продовжуємо діалог з профільними асоціаціями, учасниками АТО, будуть обговорюватись депутатські ініціативи. Ми очікуємо дійти того компромісу, який дасть змогу провести земельну реформу максимально ефективно та прозоро», — додав Роман Лещенко.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький повідомив, що наразі вже проведено інвентаризацію державних земель. Так, територіальні громади вже отримали у своє розпорядження 1,7 млн га земель с/г призначення.

«Після прийняття законопроекту про обіг с/г земель ми зможемо додатково передати їм ще 3 млн га земель. Громади зможуть передавати ці землі по аукціону в оренду, що формуватиме близько 15-20 млрд грн щороку. Це дійсно дуже суттєвий ресурс наповнення місцевих бюджетів, створення добробуту на сільських територіях», —  зазначив Тарас Висоцький.