background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Федерація профспілок України не припиняє роботу щодо відновлення спрощеної податкової та фінансової звітності для профспілок

 

Федерація профспілок України продовжує роботу із забезпечення реалізації в Податковому кодексі норм Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» щодо незалежності профспілок від державних органів влади, їх непідзвітності і непідконтрольності та не здійснення фінансового контролю за коштами профспілок.

 

Інформація про дії ФПУ спільно з іншими профспілками – членами СПО об’єднань профспілок щодо захисту прав профспілок обговорювалася на засіданні Президії ФПУ 14.01.2021 та направлялась членським організаціям ФПУ (лист від 13.01.2021 № 05/01-27/12).

Проведено також низку семінарів (в режимі онлайн-конференції) з актуальних питань бухгалтерського обліку та податкової звітності.

Наразі триває робота щодо просування у парламенті проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання звітності неприбуткових організацій» (реєстр. № 4018 від 02.09.2020) з народними депутатами України - авторами цього законопроекту та представниками ФПУ у Верховній Раді України – н.д. Рудиком С.Я. та Івченком В.Є. 

Для досягнення позитивного результату профспілкам сьогодні необхідно задіяти всі важелі впливу для прийняття законопроекту № 4018, зокрема щодо пришвидшення його розгляду профільним Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, включення до порядку денного одного з найближчих пленарних засідань парламенту, а також його підтримки максимальною кількістю народних депутатів.

Зазначаємо, що про свої дії вже проінформували ФПУ:

 

·                         Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок;

·                         Профспілка працівників культури України;

·               Всеукраїнська профспілка працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг;

·                       Полтавська обласна рада профспілок.

 Детальніше:

https://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/virobnicha-politika-ta-tsinoutvorennya/19836-federatsiya-profspilok-ukrajini-ne-pripinyae-robotu-shchodo-vidnovlennya-sproshchenoji-podatkovoji-ta-finansovoji-zvitnosti-dlya-profspilok.html

 

Департамент з питань бюджету

та оплати праці ФПУ