background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Відбулося чергове засідання громадської ради при Держводагенстві

  

Чергове засідання громадської ради при Держводагентстві відбулося у форматі відеоконференції.

 

Спершу учасники засідання узгодили усі організаційні питання, зокрема затвердили план роботи громадської ради на 2021 рік (в цілому). Далі перейшли до обговорення проблеми, що неабияк схвилювала представників громадськості. Йшлося про ймовірну передачу цілісних майнових комплексів від Держводагенства до Держрибагенства

Члени громадської ради висловили занепокоєння з приводу інформації, що днями з’явилася у медіапросторі, щодо попередніх планів реорганізації Держводагентства.

 

«Перепідпорядкування окремих об’єктів водної інфраструктури у розпал сезону зрошення є недоцільним та абсолютно необґрунтованим рішенням. Це несе в собі великі ризики, аж до загрози зриву поливного сезону. Такі рішення мають прийматися розумно і лише після обговорення з усіма зацікавленими сторонами», – підкреслив Ігор Брагінець, голова громадської ради.

 

Узагальнюючи усі наведені в процесі обговорення аргументи, члени громадської ради проголосували за застереження й засудження поспішного прийняття рішення про передачу цілісних майнових комплексів від Держводагентства до Держрибагентства без широкого обговорення з усіма зацікавленими сторонами. Направити звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо поспішного прийняття рішення із перерозподілу функціональних обов’язків та передачі цілісних майнових комплексів від Держводагентства до Держрибагентства.

 У засіданні громадської ради при Держводагентстві прийняла участь завідуюча відділу виконавчого апарату Профспілки працівників АПК Тетяна Марченко, як член громадської ради.