background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

Навчання членських організацій IUF України

 

9-10 лютого 2022 року за підтримки представництва фонду імені Фрідріха Еберта в Україні відбувся перший семінар в рамках проекту Профспілки АПК України та IUF щодо навчання профактиву членських організацій IUF України.

В роботі семінару взяли участь представники первинних профспілкових організацій Артемсіль, Біо мед скло, Кока-Кола, агрофірма «Дружба, інституту «УКРНДІСІЛЬ», AB InBev Efes Ukraine та ФМУ.

Основною цілю даного семінару було обговорити сучасні методи профспілкової роботи, основні принципи та діяльність національних та міжнародних профорганізацій, обговорити можливості захисту прав профспілок та членів профспілки, обговорити методи ефективної роботи профспілкових організацій. Семінар був побудований на використанні методики активного навчання, що ґрунтуються на виявленні особистого досвіду учасників.

На початку семінару його учасників привітав представник Секретаріату IUF Кіріл Букетов, який проінформував учасників про основні тенденції в міжнародному профспілковому русі, про виклики та загрози, які стоять перед працівниками в період глобалізації, про основні пріоритети діяльності IUF та її членських організацій.

В перший день роботи семінару учасники обговорили соціально-економічне положення на підприємствах галузі та основні проблеми на робочому місці, визначили,  що таке профспілка у сучасних умовах, основи діяльності та основні поняття, ознайомились з міжнародними механізмами захисту прав трудящих та основоположними конвенціями МОП.

В другий день роботи був присвячений можливостям профспілок щодо вирішення проблем працівників і профспілок та методом ефективної роботи профспілкових організацій.

Наступний семінар пройде у травні поточного року.