background
На головну сторінку - Новини - Новини партнерів

20 лютого 2024 року відбувся перший тренінг в рамках проекту IUF та Vanforlife (Швейцарія) щодо підвищення обізнаності членів профспілок в Україні про мінну небезпеку та ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами.

 Тренінг проходив на базі Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ (Київська область). Профспілкова організація Міжрегіонального офісу входить до складу Київської обласної організації профспілки АПК України. Участь в тренінгу взяли 34 члена профспілки.

Тренери Влад Різник та Андрій Попов, які сертифіковані ДСНС України, детально розповіли про характеристики мін, снарядів, бомб. Проінформували про алгоритм поводження з ними під час виявлення. Ознайомили присутніх з офіційним та неофіційним маркуванням вибухонебезпечних територій. В рамках тренінгу також було показано невеликий відеоролик по розмінуванню територій швейцарською розмінувальною машиною Digger із дистанційним керуванням, яка в вересні 2023 року була передана в Україну.
Проведення цього тренінгу стало можливим завдяки фінансовій підтримці CSC Alimentation et Services (членська організація IUF в Бельгії) та її партнерів-роботодавців.
Щиро дякуємо Василю Хвостікову, керівництву (Олександр Тушевський) та профспілковій організації (Лілія Онищенко) Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ за організацію та проведення цього вкрай важливого тренінгу.