background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Дніпропетровські харчовики закликають скасувати додатковий імпортний збір

       Підприємства харчової та переробної промисловості відіграють важливу роль в забезпеченні продовольчої безпеки як в регіоні, так і в Україні.

      Дніпропетровська  обласна  організація харчової промисловості профспілки  працівників АПК  стурбована сьогоднішнім  становищем підприємств галузі.

          Непроста ситуація, що склалася в Україні, кризові явища в економіці, негативно впливають на соціально-економічний розвиток підприємств харчової та переробної промисловості.

 

        Хоча  і є позитивні результати в вирішенні соціальних питань, зростання заробітної плати,  але із-за надмірного зростання інфляції, це не позначилось на покращенні  добробуту працівників.

    На думку профспілки, покращення соціально-економічного розвитку підприємств галузі  неможливо без прийняття цілої низки комплексу заходів та  змін до законодавства України.   

      Свої пропозиції щодо  внесення змін до Законів України з підтримки національного товаровиробника продовольчих товарів на законодавчому рівні обласна профспілкова організація разом з обласною організацією роботодавців системно надають до органів влади, Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, депутатських груп та фракцій ВРУ (серед останніх: в травні 2015р.  - «Про захист економічної конкуренції» від 11.01.2001р.№2210,  «Про захист від недобросовісної конкуренції» від 07.06.1996р.№236/96, прискорення прийняття  законопроекту «Про внутрішню торгівлю»).

 

      На сьогодні  черговою проблемою для підприємств харчової та переробної  галузі є запровадження  з 25.02.2015р. додаткового імпортного збору. Безумовно додатковий імпортний збір сприяє тимчасовому зростанню надходжень в бюджет, але значно підвищує фіскальне навантаження на суб`єкти господарювання, що негативно впливає на кінцеві фінансові результати  підприємств. А це в свою чергу призведе до скорочення виробництва вітчизняних продовольчих товарів, вивільнення працівників галузі.

     Скасування додаткового імпортного збору   покращить фінансово- економічний стан  підприємств галузі, знизить соціальну напругу в колективах, сприятиме збереженню робочих місць, підвищенню рівня заробітної плати працівників галузі та вплине на   поповнення бюджетів і державних соціальних фондів.      Ми розуміємо складність ситуації в якій знаходиться Україна, але не менш важливим є підтримка національного товаровиробника продовольчих товарів   та збереження робочих місць для працівників галузі.

   Копія зверення додається.