background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Друга літня профспілкова школа розпочала свою роботу

 Другий рік поспіль Центр Солідарності АФТ-КПП та ГО «Трудові ініціативи» реалізують Профспілкову школу для лідерів профспілкового руху України.

50 молодих і перспективних активістів зустрілися  в м.Одесі для підвищення власної мотивації до активної участі у житті профспілок, а також з метою навчання та обміну досвідом роботи. Безперечним є те, що лише  молодь здатна вивести профспілки на новий рівень розвитку і саме з такої думки відкривав Школу Директор програм Центру Солідарності в Україні, Біларусі та Молдові Трістан Масат. Він побажав всім учасникам плідної роботи і нових ідей для подальшої реалізації, а також наголосив на тому, що проекти, які будуть народжені впродовж роботи Школи, можуть бути підтримані Центром.

Профспілку працівників АПК України на заході представляють молоді лідери: Катерина Баришева (голова Київської обласної профспілки працівників АПК), Світлана Ліщук (голова об'єднаної ППО Подільського державного аграрного університету).

Окрім учасників з України беруть участь профспілкові колеги з Молдови та Білорусі.

Програма традиційно вражає своєю оригінальністю та насиченістю.

Учасники за п’ять днів роботи мають опрацювати наступні теми: Декларація прав людини ООН, трудові права,  соціальна справедливість і профспілки, гідна праця, правові аспекти профспілкової роботи, пряма дія у захисті профспілкових прав, робота із ЗМІ та у соціальних мережах та ін. Надзвичайно корисним є обмін досвідом між  представниками профспілок різних рівнів і галузей.

Про результати Другої літньої профспілкової школи після її завершення - буде повідомлено на сайті.

 

  Інформація від представників Профспілкової школи

Фото - Кирило Латишев