background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Засідання виконкому Молодіжної ради Профспілки працівників АПК України або як молоді профспілковці День молоді відзначали!

 Щорічно в останню неділю червня вся українська молодь відмічає національне свято – День молоді. В цьому році свято припало на 25 червня.

Святкування у столиці було веселим, грандіозним та натхненним. Протягом вікенду 24-25 червня в Києві пройшло безліч яскравих і цікавих заходів, серед яких концерти, фестивалі, конкурси і навіть спортивний нічний марафон для найактивніших молодих людей.

 Долучилася до всеукраїнських святкувань і Молодіжна рада Профспілки працівників АПК України. Зокрема, 24 червня, за сприяння ЦК профспілки працівників АПК, молоді профспілковці провели засідання виконкому. На засіданні було підведено підсумки роботи Молодіжної ради за перше півріччя 2017 року,  розглянуто питання оновлення плану роботи ради на друге півріччя поточного року, окреслено основні задачі та розроблено низку нових молодіжних заходів, про які згодом буде оголошено в рамках проведення конкурсів. Зокрема учасники зібрання обговорили першочергові проблеми молоді в країні. Турбота про молоде покоління є важливою частиною соціальної роботи профспілки. Торкнулися проблем як студентської так і робітничої молоді. Велику увагу приділили обговоренню зниження молодіжного безробіття. За даними соцопитувань на місцях, у первинних профспілкових організаціях, визначили, що  молодь в Україні «старіє» – більш численними є вікові групи 30-34-річних і 25-29-річних, народжених ще до зниження демографічних показників, аніж наймолодших представників молодіжного контингенту – їх майже на мільйон менше. Частка молодих городян становить 70%, у сільській місцевості вона близька до 27%. У абсолютному вимірі найбільше скорочення молодіжного контингенту в Україні протягом останніх 14 років відбулось у східних промислових регіонах нашої країни – Донецькій, Дніпропетровській, Луганській областях. У Києві навпаки, молоді побільшало.  А найбільш привабливими щодо життєвих перспектив і можливостей трудової реалізації для молоді є Київ, а також Харківська і Одеська області. «Наймолодшим» є населення у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій областях. 

Згодом виконком Молодіжної ради було запрошено на екскурсію до заводу «Кока-Кола Беверіджиз Україна», де вони високо оцінили ефективність поєднання висококваліфікованих працівників та передових технологій. Компанія входить до складу Coca-Cola Hellenic Group, що є одним із найбільших виробників продукції під торговими марками The Coca-Cola Company у світі та найбільшим ботлером у Європі. Для ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна» невід’ємною частиною стратегії ведення бізнесу є принципи соціальної відповідальності, що передбачають довготерміновий розвиток в гармонії з довкіллям та суспільством.

Далі, в столичному Маріїнському парку, профспілковці долучилися до  фестивалю YouthDAY. Прийняли участь у майстер-класах та семінарах по психології, відвідали виставку картин, виступи поетів і музичних гуртів. А вже 25 червня продовжили святкування на території  Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) та на Майдані Незалежності.

Юність і молодість - це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Цей час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Саме вони, сьогоднішні студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку країни, шляхи подолання кризи, шляхи для нової генерації молодих профспілковців.