background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

ЩО МОТИВУЄ ЗРОСТАННЯ ЗАРПЛАТ ?

Часто європейці не розуміють, чому в Україні скаржаться на повільне зростання зарплат. Дійсно. для них є мрією мати в рік такі темпи зростання, як у нас за місяць. З іншого боку, коли ми говоримо їм про зарплату в доларах, то вони перепитують – це в день чи за тиждень, але на жаль в нас це за повний місяць?

Продовжуємо публікацію аналітики заступника Голови Профспілки працівників АПК Сергія Кондрюка «ЗАРПЛАТА працівників сільгосппідприємств у минулому році склала понад ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТЬ МІЛЬЯРДІВ гривень. БАГАТО це чи МАЛО?"

З першою частиною аналітики можна ознайомитися за посиланням =

http://profapk.org.ua/news/news_apk/2329.html

ЧАСТИНА ДРУГА

«За  останніми повідомленням Держстату середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у червні 2018р. становила 9141 грн.


Темп зростання середньої номінальної заробітної плати порівняно з травнем становив 104,8%, а порівняно з червнем 2017р. – 124,2%.

 

Індекс реальної заробітної плати у червні 2018р. порівняно з травнем  становив 104,8%, а відносно червня 2017р. – 113,0%.

 

Заробітна плата у червні 2018 року штатних працівників сільського, лісового  та рибного господарства становила 7451 грн. (дані окремо по сільському господарству Держстат дає із значним запізненням), що порівняно  із зарплатою аналогічного періоду 2016 року у 4098 грн є достатньо суттєвим зростанням.

Так що мотивувало підняття майже вдвічі зарплат працівникам сільгосппідприємств? Причому зростанні не тільки гривневому, а в доларову еквіваленті.

ПЕРША причина є далеко не пов’язаною із соціальною відповідальністю бізнесу – різке зростання дефіциту працівників через їх масовий відтік на роботу в країни ЄС. 

. Відкриття безвізового режиму має значний вплив на ринок праці в сільському господарстві, оскільки середні заробітні плати в цій галузі наразі є одними із найнижчих в Україні, і значна частка працівників покидає свої робочі місця з метою пошуку більш оплачуваного робочого місця в країнах ЄС. Процес відобразився і на внутрішньому ринку праці, оскільки роботодавці, щоб втримати на робочих місцях наявних працівників та  

Відставання оплати праці в сільському господарстві скорочується щороку в порівнянні до середньонаціональних показників. Цю динаміку можна побачити на графіку нижче.

Механізація та автоматизація виробничих процесів у сільському господарстві скорочує потребу підприємств у низькокваліфікованих робітниках, натомість підвищує потребу в спеціалістах середньої та високої кваліфікації.

Дефіцит кадрів відчувається на всіх ланках виробництва. Однак, якщо на посади, які вимагають низького рівня професіоналізму, ще можна знайти кандидатів, то за кваліфікованих спеціалістів ведеться запекла боротьба серед підприємств.

Чи є таке підвищення заробітних плат «надривним» для сількогосподарського бізнесу?

Достатньо привести декілька аргументів, які говорять про те, що бізнесмени продовжують дуже економити на зарплатах найманих ними працівників.

АРГУМЕНТ 1 – зарплата українських селян так і не досягла доларової вартості зарплат 2013 року, а тоді в перерахунки на американські долари селянин в середньому заробляв 303$. Наразі ми маємо….274$»

ДАЛІ буде про інші аргументи у наступних публікаціях