background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Засідання круглого столу

 На виконання постанови  ЦК Профспілки працівників АПК України  № П-13-4 «Про стан охорони праці та сучасні загрози для життя і здоров¢я для працівників агропромислового комплексу», Київською обласною профспілкою працівників агропромислового комплексу 28 листопада 2018 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України проведено  засідання круглого столу на тему: «Стійкість до протимікробних препаратів  (AMR): ризики на робочих місцях».

  Будь-яке використання антибіотиків може  викликати стійкість до них, але в особливу занепокоєність викликає їх неправильне та неконтрольоване використання. У більшості випадків використання антибіотиків при виробництві м¢яса вважається необгрунтованим і є однією із основних причин появи стійких до лікування захворювань, небезпечних для людини. В результаті лікарські стійкі бактерії присутні в продовольчому ланцюжку від ферми до столу. Якщо ви заразилися, звичайні антибіотики не допоможуть. Працівники можуть стати переносниками цих небезпечних мікробів в своїх сім¢ях і громадах.

  Про ризики та інструментарій запобіганню загроз для здоров¢я працівникам обговорювали учасники круглого столу. Науковці, практики (працівники ферм, ветеринарні лікарі, представники контролюючих органів), студенти ветеринарного факультету в професійній дискусії дійшли згоди що насамперед ми маємо об¢єднати зусилля на захист чистоти продукції яку споживає людина, захистити працівників які її виробляють. Жвавим обговоренням стало питання низького рівня  оплати праці представників ветеринарних служб.

  Про роль профспілкових органів у виявленні та подоланні ризиків на робочих місцях доповідали виконуюча обов¢язки голови Профспілки працівників АПК України Світлана Самосуд та завідуюча відділом економічного захисту трудящих та соціально-трудових відносин Тетяна Марченко.

  Учасниками круглого столу прийнято рішення про необхідність проведення аналогічних заходів в регіонах та обговорення порушених питань на національному рівні.