background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Засідання «круглого столу»

 

 Представник Профспілки працівників АПК України Тетяна Марченко взяла участь в засіданні «круглого столу» з обговорення проблеми ґендерного насильства.

22 травня 2019 року представник Профспілки працівників АПК України взяла участь в засіданні «круглого столу» на тему: «Проблеми ґендерного насильства та процес встановлення стандартів у сфері боротьби з насильством та домаганнями у світі праці в Україні», що проводився в рамках реалізації Проекту Міжнародної організації праці «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної зарплати та рівного винагородження».

До участі були залучені Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, представники Міністерства соціальної політики України,  профспілкових об’єднань і організацій роботодавців, фахівці громадських організацій, науковці.

Під час заходу Старшим спеціалістом з питань умов праці/ґендерної рівності Групи технічної підтримки з питань гідної праці Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт) Маріко Оучі було представлено доповідь з ґендерної проблематики «Квантовий стрибок до ґендерної рівності – за краще майбутнє для всіх». У цьому звіті окреслено ключові ґендерні розриви та перешкоди для гідної праці жінок, досліджено структурні бар’єри, включаючи неоплачувану роботу з догляду, яка формує характер і ступінь залучення жінок до оплачуваної роботи, а також яким чином закони, політика і практика в деяких країнах протидіють їм. У доповіді акцентовано увагу на необхідності багатостороннього підходу та визначено напрями щодо заходів, які можуть і повинні бути вжиті для того, щоб скористатися можливостями, які надає мінливий світ праці.

Крім того, пані Маріко Оучі було представлено міжнародні стандарти, спрямовані на викорінення насильства та домагань у сфері праці, що, як очікується, будуть прийняті на 108-й сесії Міжнародної конференції праці, яка відбудеться з 10 -21 червня 2019 року в Женеві.