background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Спільний семінар

 

 

     16 - 17 жовтня поточного року на Полтавщині ( м.Миргород) відбувся спільний семінар  Профспілки працівників АПК України та Міжнародної профспілки працівників харчової промисловості (IUF) для первинних профспілкових організацій, які проводять діяльність у сільському господарстві та працюють у тваринницькому виробництві Донецької, Запорізької, Луганської, Сумської та Полтавської областей на тему: «Глобальні зміни клімату, охорона праці, право на харчування».

       В даному заході брали участь Голова Профспілки працівників АПК Світлана Самосуд, координатор  IUF по сільському господарстві Тіруї Назаретян, координатор  IUF Дмитро Степанюк, завідуюча відділом ЦК Профспілки Тетяна Марченко.

       Учасники семінару  відвідали Державне підприємство «Дослідне господарство імені Декабристів Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України».

       ДПДГ ім. Декабристів, Миргородського району, Полтавської області - розвинене багатогалузеве господарство, що займається вирощуванням зернових культур і розведенням великої рогатої худоби і свиней. Господарство є племінним репродуктором по розведенню айширської породи великої рогатої худоби і племзаводом із розведення миргородської породи свиней.

       У минулому році побудовано доїльно - молочний блок МПФ № 2 – перша у Україні «Розумна ферма». Тут: роботизовано випоювання телят роботом – автонапувалкою Paula від Urban GmbH, Germany; робот-підгортач корму – Balter Gold із функцією роздачі комбікорму, виробник Wasserbauer GmbH, Austria; автоматизоване визначення охоти у корів системою Heatime, виробник  SCR, Israel та автоматизоване визначення хворих тварин та управління комфортом і годівлею з системою Heatime, виробник  SCR, Israel.

       Відкрила семінар Голова Профспілки працівників АПК Світлана Самосуд.  Учасникам семінару донесла над якими проблемами працює Профспілка, що зроблено за останній час, плани на майбутнє.            Координатором IUF Дмитром Степанюком поінформовано слухачів про Міжнародну профспілку працівників харчової промисловості (IUF), її роль та значення в міжнародному сільськогосподарському секторі.

      Координатор  IUF по сільському господарстві Тіруї Назаретян продемонструвала учасникам Презентацію на тему: «Глобальні зміни клімату та зайнятість. Вплив зміни клімату на розвиток сільського господарства». Обговорення та робота в групах.

      Завідуюча відділом ЦК Профспілки Тетяна Марченко наглядно продемонструвала в Презентації на тему: «Охорона праці – роль профспілки» про цілі, завдання,значимість та роль профспілкової організації в організації, роботі, громадського контролю в сфері охорона праці на підприємстві.