background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

«Основи медіації»

 Профспілка  працівників  АПК України вже два місяці продовжує навчання за програмою «Основи медіації», який було відкрито  25 березня 2021 року  за підтримки Міжнародної Організації  Праці. Розпочато кваліфікаційну сертифіковану навчально-практичну тренінгову програму «Основи медіації» обсягом 162 академічні години, яка триватиме до 16 червня 2021 року.

Тренінг відкрив пан Сергіус Гловацкас, керівник відділу країн Європи та Центральної Азії Бюро МОП з питань діяльності трудящих (Женева). Пан Сергіус Гловацкас привітав учасників, наголосивши на тому, що вони роблять велику та важливу справу, запроваджуючи в Україні медіацію для вирішення спорів у секторі АПК України.   

Тренінгова  програма розроблена Міжнародною академією безперервного навчання (МАБН), акредитована МАБН та Міжнародним науково-технічним університетом імені академіка Юрія Бугая (МНТУ) та включає дві частини:

-         Теоретична частина обсягом 90 академічних годин (що еквівалентно 3 кредитам ЄКТС), з них 10 годин відпрацювання практичних завдань. Програма включає: 60 відео-уроків дистанційного навчання у режимі відкладеного часу, 60 домашніх завдань, 60 міні-тестів та щотижневі «живі» онлайн вебінари з групою профспілки АПК України;

-         Практична частина обсягом 72 академічних години проходить у вигляді трьох "живих" практикумів-тренінгів (по 2 дні кожен) для практичного відпрацювання навичок медіатора.

Серед учасників тренінгу 10 представників  з міста Києва та 9 областей України: Донецька,  Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Львівська, Полтавська, Сумська, Херсонська, Черкаська.

Учасники  групи завзято вчаться основам медіації  самостійно, на в онлайн –режимі. Щотижня проходять наступних 5 відео-уроків, виконують 5 домашніх завдань та дають відповіді на 5 міні-тестів! І щопонеділка члени групи отримують онлайн прямий «живий» зворотній зв'язок від тренера Анни Нечай та активу Міжнародної академії безперервного навчання (МАБН), який допомагає групі у навчанні.

Учасники обговорюють накопичені запитання, домашні завдання та тести. Сертифікати за програмою видаються за умови набрання учасником не менше 65% вірних відповідей на тести, тому кожен учасник старанно виконує домашні завдання та уважно проходить кожен відео-урок.

А ще учасники тренуються бути медіатором, приймаючи участь у симуляціях- кейсах онлайн (фото симуляції додаються). Навчальні симуляції записуються на відео, і кожен учасник може переглянути власну роботу у якості медіатора та проаналізувати свої маленькі та великі досягнення у навчанні.     

13 та 14 травня відбувся другий дводенний «живий»  Практикум групи для відпрацювання навичок медіатора. Учасники групи інтенсивно відпрацьовували практичні навички медіатора і отримали величезну кількість важливих та корисних практичних порад від тренера програми Анни Нечай та її активу МАБН.

За два дні інтенсивної роботи у симуляціях  кейсів учасники практикуму встигли відпрацювати навички медіатора на всіх етапах медіації, вчилися знайомити сторони з принципами медіації, працювати з емоціями сторін, задавати влучні запитання медіатора,  досліджувати інтереси і потреби сторін, допомагати сторонам домовлятися про взаємовигідні рішення спірних питань та візуалізувати інформацію для сторін медіації на фліпчартах.

Важливо відмітити, що всі кейси для симуляції медіації написані тренером Анною Нечай на основі реальних спорів та конфліктів, якими щоденно опікуються працівники Профспілки АПК України. Отже, учасники групи постійно порівнюють те, як вони вирішували б такі питання «звичними методами працівника профспілки», і як це робить

Профспілка АПК України пишається своїм активом, який оволодіє основами медіації та буде використовувати навички альтернативного вирішення спорів на користь всіх членів профспілки АПК України!

ФОТО 1 «ВІДКРИТТЯ» з відкриття тренінгу додається до листа.