background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Звітно-виборні збори профорганізації ІП "Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед"

 

16 січня 2022 року відбулися звітно-виборні збори первинної профспілкової організації ІП "Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед". Це були перші подібні збори після створення організації в кінці 2016 року.

З моменту створення профорганізація постійно прагнула до якісно-нових змін в трудових відносинах на підприємстві. Це стосується покращення умов праці та ставлення менеджменту до працівників, збільшення заробітної плати. Всі ці питання проходили «червоною лінією» у виступах голови і заступника організації, членів профкому та учасників зборів. Під час обговорення звіту про виконану роботу були відмічені ряд  досягнень працівників: збільшення на 50% заробітної плати у 2018 році, зняття камер відеоспостереження в чоловічих роздягальнях, поновлення на роботі незаконно звільнених членів профспілки, встановлення доплат за надурочні години, повернення бонусів за виконання виробничих показників та інше. Все це вдавалося роботи завдяки активній роботі профкому, принциповій позиції членів профспілки. Зокрема, за звітний період профорганізація організувала та провела цілий ряд акцій протесту, направляла колективні звернення до роботодавців, зверталася до державних та судових органів задля відстоювання трудових прав та соціально-економічних інтересів членів профспілки.

Первинка ІП "Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед" є активним членом Координаційної Ради IUF України, члени організації систематично брали  участь у профспілковому навчанні, в акціях солідарності, які проводились в Україні та світі, підтримували вимоги своїх колег з інших підприємств Кока-Кола в рамках міжнародних профспілкових кампаній.

В той же час ще залишається цілий ряд питань, на які треба звернути увагу в наступні п’ять років. Це і відновлення справедливості щодо оплати праці працівників, які поставили низку рекордів з виготовлення продукції у 2021 році, повне визнання профорганізації з боку адміністрації компанії, початок переговорів щодо укладення колективного договору та ряд інших. І профспілкова організація  ІП "Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед" готова до конструктивного діалогу з роботодавцем, але на паритетних засадах.

Всі ці питання лягли в основу плану роботи первинки. Для його реалізації було обрано профком та ревізійну комісію організації, голову за заступників.  Після виступів та обговорення, шляхом відкритого голосування головою профорганізації одноголосно було обрано Сергія Рудницького.

Щиро вітаємо Сергія Рудницького  із обранням на новий термін та бажаємо нових успіхів і перемог у боротьбі за законні права працівників підприємства!