background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Ні війні!

 Шановні члени профспілки!

Вже понад 25 днів триває героїчна боротьба українського народу проти російських окупантів. Путінські вбивці зомбувавши власний народ, вирішили покласти край існуванню демократії в Україні, прикриваючись великою місією « спасіння» української нації від націоналістів. Через маразматичні бренді верхівки Кремля порушений мирний спокій у нашій країні, під авіаударами гинуть і калічаться люди, знищуються міста, руйнується економіка та інфраструктура нашої держави.

Наші збройні сили, добровольчі батальйони, сили територіальної оборони дають гідну відсіч російським агресорам. А працівники і члени профспілки підприємств сільського господарства, харчової та переробної промисловості забезпечують їх тили та продовольчу безпеку нашої країни.

Нажаль, внаслідок вторгнення в Україну закриті та зруйновані сотні підприємств галузі, війна спричинила втрату десятків тисяч робочих місць та найстрашніше – війна забирає життя наших членів профспілки. В той же час велика кількість підприємств нашої галузі дуже швидко переорієнтувалась на виготовлення найбільших необхідних продуктів харчування.

Незважаючи на війну профспілка та її членські організації продовжують діяти. За період війни організаційні ланки профспілки перерахували більше мільйона гривень на підтримку армії, представники наших профорганізацій входять до гуманітарних штабів, які допомагають жертвам війни, біженцям та вимушеним переселенцям, в тому числі наданням продуктів, товарів першої необхідності та розселення в профспілкових санаторіях. Постійно підтримується зв'язок між керівництвом профспілки та обласними і районним профорганізаціями.

Профспілка ініціювала перед нашим закордонними партнерами прийняття ряду звернень щодо ситуації в Україні. Зокрема, було прийняте звернення IUF щодо засудження та призупинення війни. Ми отримали десятки листів на підтримку України та нашої профспілки від колег з Швеції, Польщі, Бельгії, Швейцарії та інших європейських країн.

Ми закликали IUF та його членські організації по всьому світу чинити тиск на ТНК з метою припинити будь-яку діяльність у Росії до повного відновлення миру та виведення всіх російських військ із території України.

Ми звернулись до наших європейських колег щодо надання посильної допомоги жителям України щодо розміщення та підтримки наших громадян, які змушені були покинути свої домівки.

В рамках співпраці з IUF створений Фонд підтримки наших спілчан, на який вже поступають кошти від профспілок секторів IUF зі всього світу.

За співучасть Профспілки АПК Росії (розміщення на своєму сайті заяву ФНПР, якою було підтримано війну в Україні, та іншу військову інформацію) у війні на території нашої держави ми стали ініціаторами початку процесу щодо виключення російської профспілки зі складу IUF, а Федерації незалежних профспілок Росії зі складу Міжнародної конфедерації профспілок.

Але робота триває і нам необхідно ще дуже багато докласти зусиль для нашої перемоги і відбудови України. Ми твердо віримо, що Україна переможе, і ми зможемо відновити силу нашої профспілки. Це розпочнеться з міста Волноваха, де у 2015 році вже було відновлено Донецьку обласну організацію нашої профспілки, після руйнувань, викликаних війною Росії проти України у 2014 році. Разом з вами - до перемоги! Слава Україні!