background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Навчання профспілкового активу – пріоритет роботи Вінницької обласної організації профспілки АПК

3 лютого  в Калинівському  районі Вінницька обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу розпочала щорічне навчання профспілкового активу первинних організацій АПК районів.

В роботі семінару взяли участь голова обласної галузевої профспілки працівників АПК Степан Нешик  та голова РК профспілки АПК Калинівського району Анатолій Бондарук.

 Участь в семінарі, на запрошення обласної профспілкової організації АПК, також взяли головний правовий інспектор праці ФПО Вадим Шевчук, заступник начальника управління – начальник відділу з питань призначення пенсій управління пенсійного забезпечення Іван Красножон, головний правовий інспектор праці ФПО Олександр Калашнюк, начальник відділу з надання соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення  Калинівської райдержадміністрації Ірина Москалюк.

 Під час навчання обговорювалися питання завдання профспілки АПК в організаційному та фінансовому її зміцненні, колективно-трудового регулювання соціально-трудових відносин, зміни в трудовому і пенсійному  законодавстві та оплаті праці, надання  субсидій та ін.

Відкриваючи семінар - навчання  голова обласної організації профспілки працівників  АПК Степан Не шик підкреслив, що такі семінари будуть проведені в кожному районі і  наголосив, що основне завдання профспілок в сучасних умовах - формування цивілізованого суспільного діалогу між  соціальними  партнерами  та іншими інституціями для забезпечення високого рівня якості життя працівників, стабільності соціально-трудових відносин, а також  підвищення довіри суспільства до профспілок, як організації соціального захисту.

«Якщо вдасться консолідуватися, як всередині профспілкового руху, так і у партнерстві зі сторонами соціального діалогу – це зміцнить наші позиції у обстоюванні законних прав та інтересів членів профспілки на гідну зарплату і достатній рівень життя»,-підкреслив Степан Нешик.

В процесі  навчання виникали живі дискусії, що пробуджували активну позицію профспілкових активістів та віру у силу профспілок.

Слухачі були зацікавлені в навчальному процесі і прийняли активну участь у проведенні семінару, відмітили важливість профспілкового навчання і зазначили, що отримані знання будуть застосовувати на практиці і на їх основі будувати свою профспілкову роботу.