background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Верховна Рада України підтримала звернення профспілки аграріїв Вінниччини щодо збереження технікумів і коледжів в системі вищої освіти

Вінницька обласна профспілкова організація працівників агропромислового комплексу 16 березня отримала   відповідь Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України на звернення  президії профспілки аграріїв Вінниччини щодо збереження статусу технікумів і коледжів.

У листі, зокрема, зазначено, що Комітет усвідомлює важливість збереження мережі навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст», які користуються попитом на ринку праці.

Тому, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти на своєму засіданні, розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо освітньо- кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» (доопрацьований) (реєстр. № 5240), внесений народними депутатами України Марченком О.О., Співаковським О.В., Литвином В.М., Кремінем Т.Д., Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В., Іллєнком А.Ю., Безбахом Я.Я., Левченком Ю.В., Кириленком І.Г., Осуховським О.І., Супруненком О.І., Білозір О.В., вирішив рекомендувати Верховній Раді України вищезазначений законопроект прийняти за основу і в цілому як Закон.

Нагадаємо, що в лютому місяці 2017 року президія Вінницької обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу на своєму засіданні  підтримала  законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо освітньо- кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст») (реєстр. №5240 від 06.10.2016 р.) та направила звернення до  Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки, народних депутатів України, Міністерства освіти і науки України з проханням збереження технікумів і коледжів в системі вищої освіти.