background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

23 березня 2017 р. відбулося засідання президії та ІV засідання Запорізької обласної організації профспілки працівників АПК.

 23 березня  2017 р. відбулося засідання президії та  ІV засідання Запорізької обласної організації профспілки працівників АПК.

 На засіданні президії обласного комітету профспілки працівників АПК розглянуті  питання виконання бюджету обласної профспілкової організації, кошторису апарату обласного комітету за 2016 рік,  проекту бюджету  та кошторису на 2017 рік, про статистичну звітність за 2016 рік, а також підведені підсумки обласного огляду – конкурсу « Краща районна профспілкова організація працівників  АПК з  організаційно - методичної та фінансової роботи за 2016 рік».

Переможцями конкурсу стали районі профспілкові організації:

- Бердянська (голова Будніков Б.П.,головний бухгалтер Толмачьова Г.В.);

- Вільнянська (голова  Шелехов В.М.);

- Якимівська ( голова Мироненко В.Г.)

На засіданні  обласного комітету   йшлося про роботу виборних органів Запорізької обласної організації профспілки працівників АПК по захисту трудових та соціально-економічних прав працівників членів профспілки через механізм колективних договорів та угод в сучасних умовах. З доповіддю виступила голова обкому Людмила Отращенко.

В обговорюванні взяли участь голови   Михайлівського (Данилюк А.А.), Запорізького (КоношенкоБ.І.),Бердянського (Будніков Б.П.), К-Дніпровського(Петльована О.Т.), Розівського(СергієнкоА.І.) райкомів профспілки, головний бухгалтер Василівського райкому профспілки( Науменко В.В.), голови первинних профспілкових організацій -викладач ДНЗ «Приморський професійний аграрний ліцей» Сторожук К.О.,  ТОВ «Агрофірма «40-років Агро» Бідник Г.М.- бухгалтер підприємства, заступник голови Запорізької облпрофради Скороходов І.О.

Було відмічено, що в умовах фінансово - економічної кризи, обмеження бюджетного фінансування, а також проведення реформ  питання  захисту прав спілчан на працю, її безпечні та здорові умови, гідної зарплати були одними з основних в роботі організаційних ланок всіх рівнів та їх виборних органів. Особлива увага приділялась розвитку соціального діалогу, удосконаленню колективно-договірного регулювання соціально-економічних і трудових відносин, дотримання галузевих норм і гарантій працівників - членів профспілки агропромислового комплексу.