background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Захист соціально-економічних і трудових прав працюючих на порядку денному виїзного засідання Ради Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК.

         26 квітня ц.р.  відбулося виїзне засідання Ради Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК.

На порядок денний виносилися основні питання :

                 - про роботу обласної організації профспілки працівників АПК, її організаційних ланок у 2016 році та заходи щодо проведення цієї роботи у 2017 році;

           - про виконання бюджету за 2016 рік та проект бюджету обласної організації профспілки працівників АПК на 2017 рік.  

        Засідання Ради обласної організації проходило в Рогатинському державному аграрному коледжі. В коледжі є дві активно діючі  первинні профорганізації.  Голова студентської профорганізації  Благий Роман Степанович є членом Ради обласної організації профспілки АПК, активним та грамотним профспілковим лідером. Первинну профорганізацію працівників коледжу очолює авторитетна голова Замкова Галина Павлівна.          

        Місцем проведення чергового засідання Ради обласної профорганізації було вибрано навчальний заклад недарма, бо проблеми освіти – це проблеми національної безпеки країни. Створюючи належні умови навчання, забезпечуючи випускників працевлаштуванням гарантованим державною – створюється майбутній науковий та робітничий потенціал країни.

        Директором коледжу є колишній випускник, заслужений працівник сільського госполарства, депутат обласної Ради Тринів Ігор Васильович. Проблеми реформи освіти, фінансування навчальних закладів Ігор Васильович постійно виносить на обговорення депутатського корпусу.

        Останнім часом актуальною постала проблема використання земель навчальних закладів. На виїзному засіданні Рада Івано-Франківської обласної організації профспілки прийняла звернення до Міністерства освіти та до Голови ОДА щодо не втручання органів влади в управління навчальним закладом, а саме в договірну діяльність, що забезпечує стабільне функціонування його та якісну, практичну підготовку фахівців.

         Члени Ради та запрошені ознайомилися із особливостями організації навчально виховного процесу, матеріально-технічною базою, соціальною інфраструктурою і підтримали клопотання працівників коледжу до голови обласної державної адміністрації Гончарука О.Р. про забезпечення навчального закладу транспортом (автобусом).

        В засіданні Ради взяв участь начальник відділу агропромислового розвитку при РДА в Рогатинському районі Мельник Б.Ф., який розповів про роботу агропромислового комплексу району і окреслив пріоритетні завдання відділу щодо соціально-економічного розвитку територій у 2017 році.  Начальник відділу пообіцяв співпрацю та свою підтримку у створенні первинних профспілкових організацій на сільськогосподарських підприємствах району.

         Талановита молодь коледжу привітала всіх присутніх художніми номерами та виступами.

        Трудовому колективу та головам профорганізацій коледжу від Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК були вручені Почесні грамоти та Подяки.  

Голова обласної організації

профспілки працівників АПК                 Ганна Чорній